12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları ANKA KUŞU YAYINEVİ.
12. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları ANKA YAYINLARI, 12. Sınıf Edebiyat Kitap Cevapları, Kitap Cevapları, 12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları,
derskonum.com'un değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.
doğru konum= derskonum
.
.
12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 234 Cevapları Anka Yayınevi
14. Nedir, bu kodamanların kendilerini övmelerini de pek büyütmemek gerek. Montaigne ermişlerin bile kendilerini övdüğünü söyler. Bu övgüler, bu fahriyeler biraz da bu yazarların içtenliğindendir. Biraz da boyuna kendilerini öne sürmenin doğal bir sonucu. Eh denemecinin, hiç değilse Montaigne geleneğine bağlı denemecinin, yaptığı iş de budur: Her gördüğünü, her algıladığını kendine indirgemek. Bu denemede düşünceyi geliştirme yollarından hangisine başvurulmuştur?
A) Örnekleme
B) Tanık Gösterme
C) Karşılaştırma
D) Tanımlama
E) Benzetme
- Cevap: B
15. Aşağıdakilerden hangisi deneme türünde eser yazmış bir yazar değildir?
A) Ahmet Hamdi Tanpınar
B) Suut Kemal Yetkin
C) Sabahattin Eyuboğlu
D) Sabahattin Kudret Aksal
E) Sabahattin Ali
- Cevap: E
16. Montaigne’in türlü konular üzerindeki düşünceleri gözden geçirilirse, bu düşünceleri hiçbir plana uymadan, hiçbir şeyi ispata kalkışmadan, insanı ahlaklaştırmak yoluna sapmadan, sırf düşünmekten zevk aldığı, bu zevki bize de tattırmak için yazdığı anlaşılır. Deneme, makale gibi belli bir fikri kesin bir sonuca bağlamaz.
Bu parçada denemeyle ilgili aşağıdakilerden hangisine değinilmemiştir?
A) Denemede düşünsel bir boyut olduğuna
B) Belgesel, kanıtlara dayanan bir düzyazı biçimi olmadığına
C) Denemenin bir ders vermek amacı gütmediğine
D) Denemede amaç, okuyucunun düşüncelerini değiştirmektir.
E) Denemede giriş, gelişme ve sonuç bölümlerinin düzenli olmadığına
- Cevap: D
17. (I) Batı edebiyatında en büyük deneme yazarları, bu türün kurucusu Fransız yazar Montaigne, (II) Ingiliz yazar Bacon’dır. (III) Türk edebiyatında ilk örneklerini Servetifünun’da, sonrasında ise Ahmet Rasim’in Bize Göre adlı eserindeki bazı yazılarında görmekteyiz. (IV) Deneme türü, bizde asıl gelişmesini Cumhuriyet’ten sonra göstermiştir. (V) Nurullah Ataç, Suut Kemal Yetkin, Cemil Meriç, Sabahattin Eyuboğlu, Ahmet Hamdi Tanpınar, Mehmet Kaplan, Nermi Uygur, Salah Birsel, Melih Cevdet Anday gibi isimler, denemenin bizde sevilip yaygın bir tür hâline gelmesinde etkili olmuşlardır. Bu paragrafta numaralandırılmış bilgilerden hangisi yanlıştır?
A) I
B) II
C) III
D) IV
E) V
- Cevap: C
DİĞER TÜM SAYFALAR İÇİN TIKLAYINIZ.