1-Megali İdea, Kuvayı milliye, Tamim, Genelge, Misakı milli, Kongre, Tehcir, İtilaf, İhtilal, monarşi, Meşrutiyet, Bolşevik, İttifak, Duyunu umumiye, Manda ve Himaye kelimelerinin anlamnlarını araştırınız.
Megali İdea : Megali İdea ya da Megalo İdea (Yunanca: Μεγάλη Ιδέα "Megali Idea", "Büyük Fikir"), Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u alarak, Bizans İmparatorluğu’na son verdiği günden beri yürürlükte olan bir Yunan ülküsüdür. Bizans İmparatorluğu’nu bir Helen İmparatorluğu olarak kabul eden Yunan milliyetçileri, Megali İdea adını verdikleri büyük ülküleri ile eskiden Bizansa ait olan tüm toprakları yeniden elde ederek,Konstantinopolis (İstanbul) başkent olmak üzere, büyük Helen İmparatorluğu'nu yeniden kurmayı hayal etmektedirler. 1919-1922 yıllarındaki Türk Kurtuluş Savaşı'nın Yunanların yenilgisiyle sonuçlanması bu fikre büyük darbe vurmuştur.
Kuvayı milliye : Anadolu'nun Yunan, İngiliz, Fransız, İtalyan ve Ermeni birliklerince işgal edildiği ve Mondros Mütarekesi ile ağır koşulların dayatıldığı dönemde çeşitli yörelerde Osmanlı ordusunun silahlarının alınıp dağıtıldığı günlerde doğan bir milli direniş örgütüne verilen isimdir. Kuva-yi Milliye, Kurtuluş Savaşı'nın ilk savunma kuruluşudur.
Tamim: İdarenin hizmetle ilgili emir ve görüşlerini ait makamlara bildiren yazısı, sirküler.
Genelge : Yasa ve yönetmeliklerin uygulanmasında yol göstermek, herhangi bir konuda aydınlatmak, dikkat çekmek üzere ilgililere gönderilen yazı.
Misakı milli: Misak-ı Millî ya da Millî Misak (Günümüz Türkçesi ile Millî Yemin ya da Ulusal Ant), Türk Kurtuluş Savaşı'nın siyasî manifestosu olan altı maddelik bildirinin adıdır.[1] İstanbul'da toplanan son Osmanlı Mebusan Meclisi tarafından 28 Ocak 1920'de oy birliği ile kabul edilmiş ve 17 Şubat'ta kamuoyuna açıklanmıştır. Bildiri, I. Dünya Savaşı'nı sona erdirecek olan barış antlaşmasında Türkiye'nin kabul ettiği asgari barış şartlarını içerir.
Toplantıdan çıkan kararlar arasında, özellikle Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti üyesi milletvekillerinin yoğun çabasıyla gizli bir oturumda daha önce Mustafa Kemal Atatürk tarafından hazırlanan Misak-ı milli (Milli Ant)'nin kabul edilmesi vardır (28 Ocak 1920).
Bildiri mecliste Ahd-ı Millî Beyannamesi adıyla kabul edilmiş, ancak daha sonra "Misak-ı Millî" olarak anılmıştır. Her iki deyim Ulusal Yemin anlamına da gelir. Türkiye Cumhuriyeti'nin sınırları, büyük ölçüde, Misak-ı Millî ilkeleri doğrultusunda oluşmuştur.
2-Yirminci yüzylıln ilk çeyreğinde Osmanlı devletinin çağdaşı olan devletlerin ingiltere ve fransa ve almanya ekonomik ve sosyal durumları hakkında bilgi toplayınız.
3-İtilaf devletlerinin Osmanlı devletini paylaşmak için kendi aralarında imzaladıkları gizli anlaşmaları araştırınız.
4- Sizce savaşları sonlandıran barış anlaşmaları nasıl olmalıdır. Haksızlık ve adaletsizlikler üzerine oluşturulan anlaşmaların amaçları ile ilgili düşüncelerinizi açıklayınız.
5- Mondros ateşkes anlaşmasının bir ateşkes anlaşması olmasına rağmen 25 maddeden oluşmasının nedenleri hakkında görüşlerinizi belirtiniz.
6- Mustafa Kemalin Samsuna çıkmasından önce anadolunun içinde bulunduğu durumla ilgili bilgi toplayınız.
7-Sevr anlaşması ile Wilson ilkelerinin maddelerini okuyup karşılaştırarak ortaya çıkan çelişkileri açıklayınız.
8- TBMM'nin kuruluşunun cumhurşiyet demkrasi açısından öneminin araştırınız.
9-Birinci Dünya savaşına katılan ve bu savaştan olumsuz etkilenen ülkeleri bir harita üzerinde gösteriniz. Ayrıca savaşın yayıldığı alanları belirleyiniz.
11. Sınıf İnkılap Tarihi Ata Yayınları Ders Kitabı Cevapları, 2015-2016 11. SINIF TARİH DERSİ KİTAP CEVAPLARI, 11. SINIF İNKILAP TARİHİ DERSİ KİTAP CEVAPLARI ATA YAYINCILIK,11.SINIF İNKILAP TARİHİ DERSİ KİTAP CEVAPLARI ATA YAYINLARI 2015-2016, 11.SINIF İNKILAP TARİHİ DERSİ KİTAP CEVAPLARI ATA YAYINCILIK, 2015-2016 11. SINIF TARİH DERSİ KİTAP CEVAPLARI,