sponsorlu reklam Admatic -sponsor

FACEBOOK'TAKİ "MİNNETTAR" EMOJİSİNİN SIRRI NE

FACEBOOK'TAKİ "MİNNETTAR" EMOJİSİNİN SIRRI NE, FACEBOOK MİNNETTAR EMOJİ, FACEBOOK EMOJİLERİ,FACEBOOK MİNNETTAR


Geçtiğimiz aylarda büyük bir güncelleme yapan Facebook artık gönderi hakkında düşüncelerimizi kolaylıkla ifade edebilmemiz adına “Sadece Beğen, Muhteşem, Hahaha, İnanılmaz, Üzgün ve Kızgın” anlamlarını ifade eden emoji eklemişti. Buna istianeden yeni eklenen emojilerden biri de Facebook minnettar emojisidir.

Dünya çapında her yıl kutlanılmakta olan özel günlerden biri de Anneler günüdür. Facebook Anneler gününe dikkat çekmek amacıyla Facebook minnettar butonunu eklemiş durumda. 12 Mayıs 2017 tarihinde gelen bu özellik büyük bir ihtimalle 14 Mayıs 2017 Anneler gününden sonra kaldırılacaktır. Facebook minnettar butonunu kullandığınız vakit ekranınızda farklı bir çiçek açacak ve kısa sürede bu çiçek yok olacaktır.

İŞTE BU EMOJİ HAKKINDAKİ ÇARPICI İDDİALAR VE SIRRI

Son birkaç gündür Facebook emoji kısmına yeni bir ifade geldi. Mobil kullanıcıları daha net görebilirler. Hatta "Minnettar" tarzıyla ön plana çıkıyor. Şimdi bu gördüğünüz emojinin anlamına bakacak olursak "Sözde Ermeni Soykırımı 100. Yıl Logosu" olarak biliniyor. Bu yüzden bunu mümkün olduğunca kullanmayınız! Küresel güçler bazı şeyleri bu şekilde kabul ettiriyor.

İŞTE ORİJİNAL LOGO





Renkleriyle geçmişi, bugünü ve geleceği simgeleyen ‘unutmabeni çiçeği’, Ermenilerin hayatında her geçen gün büyüyen bir yere sahip oluyor. Ermeni Soykırımı’nın 100. yılı anma etkinliklerinin sembolü olarak seçilen beş yapraklı ‘unutmabeni’ çiçeğinin her bir yaprağı, 1915’ten sonra Ermenilerin dağıldığı farklı kıtaları temsil ediyor.




Öte yandan, bu anlamlı senenin sembolü çiçek, Ermenilerin hayatında dövme, düğün pastası, hediyelik eşya, tırnak süsü gibi farklı şekillerde yer almaya, popülerleştikçe, bazılarına göre güçlü simgeselliğini de yitirmeye başladı.


Unutmabeni çiçeği, Orta Çağ’dan beri pek çok dilde benzer anlamda isimlerle anılıyor. Farklı dillerdeki bu isimlerin etimolojik kökeni ‘hatırlamak’la ilgili ki, Ermeni Soykırımı’nın 100. yılı anma etkinlikleri için seçilen ana mesajla da uyumlu: “Hatırlıyor ve talep ediyorum.”


Beş taçyaprak, Ermeni Diasporası’nın yaşadığı kıtaları temsil ederken, ‘unutmabeni’ çiçeğinin üstündeki dört renkten merkezinde yer alan siyah, Ermenilerin geçmişini; onun etrafını tıpkı Soykırım Anıtı – Tsitsernakaberd’in 12 sütunu gibi saran sarı renk ise, ışığı ve sonsuzluğu simgeliyor. Açık mor, bugünü; çiçeğin büyük bölümünü kaplayan koyu mor ise geleceği simgeliyor.


Pek çok şeyi birlikte simgeleyen bu çiçek, 2015’in başından itibaren beklenen popülerliğe hızla ulaştı. Televizyon sunucuları ve muhabirler, ‘unutmabeni’ rozetleriyle ekrana çıkıyorlar. Ermenistan’daki siyasi partiler ve Diaspora’daki sivil toplum kuruluşları da bu sembolü benimseyerek, kendi logolarında kullanmaya başladılar. Ermenistan Eğitim ve Bilim Bakanlığı’nın düzenlediği etkinliklerle okullara da giren ‘unutmabeni’ çiçeği, 24 Mart’tan beri ülke genelindeki tüm okullarda yetiştirilmeye başlandı. Toplamda 1,5 milyon adet üretilmesi planlanan ‘unutmabeni’ çiçeği, 24 Nisan günü Yerevan’daki Soykırım Anıtı’nı ziyaret edenlere de dağıtılacak








KAYNAK :
Ermeni Soykırımı'nın 100. yıldönümü


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk