YGS TARİH KONU / SORU DAĞILIMI, YGS TARİH SORU SAYILARI, YGS-LYS, YGS TARİH, TARİH YGS KONU DAĞILIMI, YGS TARİH SORU DAĞILIMLARI, 1-YGS Konu Dağılımı ve Soru Sayıları
Sınavda sizlerden istenen tarih bilgilerinin dokuzuncu sınıfta işlediğiniz konulardan ibaret olması olayın daha rahat kavranmasını ve kalıcılığın artması adına küçük not tekrarlarına başvurulması gerektiğini gösteriyor. Sınavda soru dağılımları belirlenmiştir ve YGS öğrenciler bu dağılımlara göre soru gelme olasılığı yüksek yerlerden çalışmaya başlayacaktır. Soruların daha çok Atatürk İlke ve İnkılapları ve Osmanlı tarihinden geliyor olması sayısal öğrencilerini bu konular üzerinde yoğunlaşmaya davet ediyor. Fakat tarih soruları sayısalcıların en az matematikleri kadar değerli olan sözel öğrencilerinin YGS sınavına konu eksikliği bulunmadan girmeleri daha doğru olacaktır. Öğrencilerin zamandan tasarruf etmeleri için hazırlamış olduğumuz tarih notlarımız hem sözelciler hem de sayısalcılar için oldukça değerli…
2-YGS Tarih Dersi Konu Dağılımı ve Soru Sayıları
Hazırladığımız soruların ardından sizlere küçük bir konu kavrama testi ile baş başa bırakacağız. Bu noktada öğrendiklerinizin ne denli kalıcı olduğunu fark edecek ve eksik olduğunuz noktalara daha kolay geri dönüş yapacaksınız. Unutmayın sözel içerikli dersler tekrar edilmediği takdirde diğer derslerden daha kolay unutulma özelliğine sahiptir. Bu noktada sözel dersleri biz nankör dersler olarak nitelendiriyoruz. Yani uzun uğraşlarınızın tekrar edilmeme sonucunda boşa gitmesini istemiyorsanız tarihi her an tekrar edin diyoruz. Kısa tarih notlarımızı yazıcıdan çıkararak elinizde bulundurduğunuzda diğer çalışmalardan arta kalan zamanlarda tekrar amaçlı birkaç kez okuduğunuzda bile ne denli yarar sağlayacağını fark edeceksiniz. Sizler de sınava hazırlık serüveninde boş zamanlarınızı tarih notları ile değerlendirmek istiyorsanız vakit kaybetmeden sizler için hazırladığımız kısa notlara göz atın. Başarılı bir sınav geçirmeniz dileği ile…