sponsorlu reklam Admatic -sponsor

Almanya’nın SSCB’ye saldırmasının nedenleri nelerdir?

Almanya’nın SSCB’ye saldırmasının nedenleri nelerdir, ALMANYA NEDEN SSCB'YE SALDIRMIŞTIR, HİTLER'İN RUSYA'YA SALDIRMASININ NEDENLERİ, 
Almanya’nın SSCB’ye saldırmasının nedenleri nelerdir? Araştırınız.
tüm dünyayı işgal etme hayali kuran kanlı bir zalimin bir ülkeyi işgal etme nedenleri bellidir.
  • bunlar, ekonomik, yani temelde petrol, buğday ve madenlere olan ihtiyacını karşılaması, 
  • siyasi, yani nazizmin komünizm düşmanlığını kanıtlaması gereği ve dünyadaki tüm antikomünistleri yanına çekmek istemesi, 
  • stratejik, yani, kafkasya üzerinden ortadoğuya inerek ingilizlerin petrol kaynaklarını ele geçirerek zayıflatmak ve sonunda ingiltere' işgal etmek ve tüm avrupa'yı ele geçirmektir.
  • rusya ve ingiltere'nin işgali ile tüm avrupa'yı ele geçirdikten sonra, sonsuz kaynakları kullanarak abd'yi işgal ederek kendisine karşı çıkacak güç kalmayınca dünya imparatorluğu kurmak ve ardından almak ırkı dışında tüm ırkları tedricen yok ederek tüm dünyada sadece alman ırkının yaşamasını sağlamak hitler belasının hayaliydi.
  • bu nedenle, hitler'in sovyetler birliğine saldırması hüsranla sonuçlanmış olsa da, hayalleri onun bu saldırıyı yapmaya zorluyordu. sovyetler birliği yenilmiş olsaydı, sonsuz kaynaklara kavuşacak olan alman nazizmini abd tek başına durduramayabilirdi. abd'nin atom bombasını 1945 yılında yapabildiği nazara alınırsa, almanya'nın 1941 yılında sovyetleri işgal etmiş olması halinde abd'nin almanya'ya karşı 4 yıl daha dayanabilmesi gerekirdi. bu durumda, abd'nin hem almanya hem de savaşta olduğu japonya ile baş edebilmesi pek mümkün olmazdı.
  • edit: hitler hayranı ahmakların anlayamadığı nedenlerdir.



Almanya'nın SSCB'ye Saldırması

Hitler’in SSCB ile 1939’da yaptığı saldırmazlık paktının asıl amacı, Almanya’nın aynı zamanda hem batıda, hem doğuda savaşmak zorunda kalmasını önlemekti. 1940’ta Alman orduları Fransa’yı çökertip İngilizleri Avrupa’dan sürünce Hitler, SSCB’ye saldırmaya karar verdi. Hızlı bir harekatla SSCB üzerinden Ortadoğu’ya inmeyi tasarlamıştı. SSCB’ye saldırı Napolyon’un 1812’deki başarısız Rusya seferinden bir gün önce 22 Haziran 1941’de başladı. Finlandiya, Bulgaristan, Macaristan ve Romanya’da SSCB’ye savaş açtılar. Savaş başlangıçta Almanlar için oldukça olumlu gelişti. Almanlar sonbaharda Leningrad kentine, aralık ayında da Moskova’nın banliyölerine ulaştılar. Daha güneyde de Don Irmağı ağzındaki Rostov kentine ulaştılar, ama kış geldiğinde Alman birlikleri yorulmuş, savaşma güçleri azalmıştı.

Ardından SSCB’nin karşı saldırısı başladı. Tasarılarında bu harekatın kış gelmeden tamamlanması öngörüldüğü için, Alman askerlerinin giysileri soğuk kış günlerine uygun değildi. Büyük kayıplar verdiler ve SSCB’nin içlerinde tutunabilmelerine karşın başlangıçtaki güçlerini bir daha kazanamadılar.

1942’de Hitler, Karadeniz ve Hazar Denizi arasında bulunan Kafkasya petrol yataklarını ele geçirmeyi hedefledi. Bir Alman ordusu ağustosta Maykop’taki petrol merkezine ulaştı. Daha kuzeydeki Stalingrad kentine yönelik saldırıları ise başarısız oldu. SSCB birlikleri kenti sonuna kadar savundu ve kış bastırınca karşı saldırıya geçtiler. 250.000 kişilik Almanya ve Romanya birliklerini kuşattılar ve Şubat 1943’te bu birlikler teslim oldu. SSCB’nin II. Dünya Savaşı’nın bu en büyük kara çarpışmasındaki başarısı Almanları Kafkasyadan çekilmek zorunda bıraktı. 1943 yazı başlarken SSCB orduları Almanları geri sürdü ve 1944 başında Polonya’ya çok geçmeden de Romanya’ya girdi. Bu savaşta SSCB büyük yıkıma uğradı ve yaklaşık 20 milyon insanını yitirerek II. Dünya Savaşı’nda en çok can veren ülke oldu.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk