sponsorlu reklam Admatic -sponsor

11.Sınıf Edebiyat 2.Dönem 1.Yazılı Yeni Sistem Klasik, Açık Uçlu

 11. Sınıf Edebiyat 2.Dönem 1.Yazılı Soruları Klasik, Açık Uçlu, Kısa Cevaplı Sorular, 11.SINIF EDEBİYAT YAZILI11.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı 2.Dönem 1.Yazılı Soruları11.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı YazılıTÜRK DİLİ VE EDEBİYATI YAZILI SORULARIYAZILI SORULARI


derskonum.com'un  değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.

Derskonum.com ailesi  olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..



Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için 11.Sınıf Edebiyat 2.Dönem 1.Yazılı Yeni Sistem Klasik, Açık Uçlu  üzerine bir paylaşım yapacağız. 


Siz de eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

İyi çalışmalar..

doğru konum= derskonum

destek olmak için lütfen LİNK paylaşınız


      ..,......................... ANADOLU LİSESİ

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM  11.

SINIFLAR TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI 1.SINAV SORULARI

 

Adı Soyadı:                                        No:

 

SORU 1. Makalenin özelliklerini yazınız. (10 puan)

 

 

SORU 2. Türk edebiyatındaki ilk makalenin adını, yazarını ve yazıldığı dönemin adını yazınız. (10 puan)

 

Özellikle gazetelerin iç sayfalarına, belirli köşelerinde özel başlıklarla ve güncel herhangi bir konuda yazılan düşünce yazılarıdır. Yazar; geniş bir kitleye hitap ettiği için yazılarını yalın, açık, akıcı bir anlatımla kaleme alır. Bu tür, gazete çevresinde gelişen öğretici metin türlerindendir.

SORU 3. Bu parçada söz edilen öğretici metin türü nedir,yazınız? (5 puan)

 

SORU 4. Sohbet(söyleşi) ve fıkranın(köşe yazısı) ortak özelliklerinden bir tanesini yazınız. (5 puan)

 

SORU 5.1923-1980 Cumhuriyet Dönemi roman anlayışlarını / eğilimlerini yazarak bir tanesi hakkında bilgi veriniz. (20 Puan)

 

 

 

 

 

 

Odasına girince kapıyı kapadı. Boğazı düğümleniyordu. Kendini tuttu ve ağlamadı. Belki son defa gördüğü odasının her tarafına baktı. Yutkundu. Aġzında yine bir kuruluk vardı. Çok mu heyecanlıyım?” diye sordu kendi kendine. Evet, bir isyan var içinde. Babasına karsı değil. Kime karsı olduğunu anlamıyor. Evden hemen çıkıp gitmeyi düşündü.

SORU 6. Aşağıdaki soruları yukarıdaki metne göre cevaplayınız.

a-      Yukarıdaki metnin anlatıcısını yazınız. (5 puan)

 

 

b-      Yukarıdaki metnin bakış açısını yazınız. (5 puan)

 

Sanat yaşamına şiirle başladı. Folklor araştırmaları, fıkra, röportaj, öykü, roman, tiyatro ve senaryo türlerinde eserler verdi. Yurt gerçeklerini yansıtan röportajları ve dergilerde yayımlanan öyküleriyle ünü yayıldı. Romanlarının birçok yabancı dile çevrilmesiyle ünü sınırlarımızın dışına çıktı. Eserlerinde çoklukla Çukurova insanının yaşamını anlattı. Bu kişilerin yaşamlarını, türlü çelişkileri gözler önüne serdi. Halkın ortak inançlarını bir masal, efsane, destan havası içinde dile getirdi. Özgün bir dili, coşkulu bir anlatımı vardır. İnce Memed, Teneke, Orta Direk, Yılanı Öldürseler önemli romanlarındandır.

SORU 7. Yukarıda verilen bilgilerle hangi yazardan bahsedildiğini ve bu yazarın hangi anlayışla eserler verdiğini yazınız.(10 Puan)

 

 

SORU 8. Aşağıdaki cümlelerin ögelerini ayırınız. (10 Puan)

        Haşim amca, işten çıkarılmadan önce mutlu bir insandı.

 

        Her millet, dilini ve kültürünü yüzyıllar boyunca yoğurur.

 

SORU 9. Aşağıdaki parçada parantezle belirtilen yerlere uygun noktalama işaretlerini getiriniz. (5 Puan)

Anne çocuğuna bir oyuncak verir( ) ( ) Bak sana otomobil getirdim ( ) ( ) der(  )

 

SORU 10. Aşağıdaki cümlelerdeki “de” ve “ki”nin görevlerini ve niçin ayrı yazıldıklarını açıklayınız. (5 puan)

• Bilenler de benim gibi ancak kulak dolgunluğu ile biliyor ki bu konuyu önemsemiyor.

 

SORU 11. Aşağıda verilen parçaya göre ana ve babaların çocuklara öğretmesi gereken değerler hangileridir? Neden? (10 puan)

“Bütün amaçlarımız sadece onun iyiliği için olduğuna, yani hayatta rahat etmesini, sevilmesini ve yükselmesini istediğimize göre ona doğruluğu, adil olmayı, sözünde durmayı, iyilik etmeyi öğretmeliyiz. Her araçtan yararlanarak ona bunları anlatmalı, anlatmakla da kalmayıp hayatta olduğumuz sürece onu takip etmeliyiz. Çünkü bu yönde onu takip edecek kimse yoktur. Ana ve babadan başka hiç kimse bu yükü omuzlamak zahmetine katlanmaz. Herkesin ilgisi geçicidir, işini yaptırıp amacına ulaşana kadardır. O amaçlar elde edildi mi ilgi de kaybolur gider. İnsan kaderiyle baş başa kalır.”

 

 

     

 

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk