sponsorlu reklam Admatic -sponsor

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 1.Kitap Cevapları MEB Yayınları Sayfa 18 2024-2025

  5.Sınıf Türkçe Ders Kitabı 1.Kitap Cevapları MEB 2024-2025, 5.Sınıf Türkçe Ders Kitabı 1.Kitap Cevapları MEB 2024-2025, 5.SINIF TÜRKÇE 1.DERS KİTABI CEVAPLARI,5.sınıf türkçe ders kitabı cevapları 5. sınıf türkçe kitabı cevapları meb yayınları pdf 5.sınıf türkçe ders kitabı cevapları meb yayınları 5.sınıf türkçe ders kitabı cevapları meb yayınları evvel cevap 5.sınıf türkçe ders kitabı cevapları evvel cevap 5.sınıf türkçe ders kitabı cevapları meb yayınları 2024 5.sınıf türkçe ders kitabı cevapları meb yayınları evvel cevap 2024 5.sınıf türkçe ders kitabı cevapları koza yayınları

derskonum.com'un  ,değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.


Derskonum.com ailesi,  olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..

 Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için 5.Sınıf Türkçe Süreç Değerlendirme Etkinlik Kitabı Cevapları MEB 2024-2025  üzerine bir paylaşım yapacağız. 

İyi çalışmalar..

doğru konumderskonum

destek olmak için lütfen LİNK paylaşınız

Sizde eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

İyi çalışmalar..

doğru konum= derskonum



DİKKAAAATT:💥💣

CEVAPLAR İÇİN SAYFALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ👇👇

5.Sınıf Türkçe Süreç Değerlendirme Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa  18 



..

..5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 18 Cevabı

Yıl boyunca öğreneceğiniz stratejilerden ilki “tahmin etme” stratejisi. Bu strateji, metnin ilerleyen bütünlerinde neler olacağını veya hangi bilgiler verileceğini çeşitli ipuçlarını kullanarak tahmin etmeyi içerir. Okuna, dinlene veya izlene öncesinde ve sırasında kullanılabilir. Merakı artırır, böylece netne odaklanmayı sağlar.

Önce öğretmeninizi izleyeceğiz, ardından gruplar hâlinde stratejiyi iki kez uyguladıktan sonra kendiniz kullanabileceğiz.

Öğretmenimizi İzliyoruz

Öğretmenimiz şimdi “tahmin etme” stratejisini kullanacak. Tahminlerini ve bunların gerekçelerini yazarken sesli düşünecek. Öğretmenimizi izlerken metnin başında ve numaralandırılmış yerlerde bulunan sorulara dikkat edelim.

Soru: Metnin başlık ve görsellerinde nelere dikkat etti?

  • Cevap:

Soru: Metnin konu ve içeriğine yönelik tahminlerini başlık ve görsellerle nasıl ilişkilendirdi?

  • Cevap:

BEŞTAŞ VE İKİ CEVİZ BİLETİ

Beştaş, bizim mahallede neredeyse tüm çocukların sevdiği bir oyundu. Hepimiz taşlarımızı ceplerimizde taşır, ara sıra taş takası yapardık. Annemle babama gittikleri yerlerden bana taş getirmelerini isterdim. Böylece en pürüzsüz, elimle toplaması en rahat taşları seçerdim.
Çünkü mahallemizdeki taşların hepsi birbirine benzerdi. Kenarları keskin çakıl taşları vardı her yerde.
O gün Atiye teyzenin avlusunda beştaş turnuvası düzenleyecektik. Bu turnuva için çok heyecanlıydım. Cebimdeki taşların şıngırtısı heyecanımı iyice arttırıyordu. Turnuva başlamadan ilk eşleşmelerimizi “Aldım, verdim, ben seni yendim.” adım oyunuyla yaptık. Ben Nilgün’le oynayacaktım. Nilgün bir önceki beştaş turnuvasının şampiyonuydu.

Soru: Öğretmenimiz burada metnin sonraki bölümleriyle ilgili tahminlerini yaparken odaklandığı bilgilerle ilgili neler söyledi?

  • Cevap:

Soru: Tahminlerinin gerekçeleri neydi?

  • Cevap:

Soru: Tahminde bulunurken metin dışında hangi bilgileri kullandı?

  • Cevap:
..

5.sinif-turkce-ders-kitabi-1.kitap-cevaplari-meb-yayinlari-sayfa-18





5.Sınıf Türkçe Ders Kitabı 1.Kitap Cevapları MEB 2024-2025.png
5.Sınıf Türkçe Ders Kitabı 1.Kitap Cevapları MEB 2024-2025.png

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk