sponsorlu reklam Admatic -sponsor

5.Sınıf Türkçe Ders Kitabı 1.Kitap Cevapları 28-29 MEB Yayınları Sayfa 2024-2025

  5.Sınıf Türkçe Ders Kitabı 1.Kitap Cevapları MEB 2024-2025, 5.Sınıf Türkçe Ders Kitabı 1.Kitap Cevapları MEB 2024-2025, 5.SINIF TÜRKÇE 1.DERS KİTABI CEVAPLARI,5.sınıf türkçe ders kitabı cevapları 5. sınıf türkçe kitabı cevapları meb yayınları pdf 5.sınıf türkçe ders kitabı cevapları meb yayınları 5.sınıf türkçe ders kitabı cevapları meb yayınları evvel cevap 5.sınıf türkçe ders kitabı cevapları evvel cevap 5.sınıf türkçe ders kitabı cevapları meb yayınları 2024 5.sınıf türkçe ders kitabı cevapları meb yayınları evvel cevap 2024 5.sınıf türkçe ders kitabı cevapları koza yayınları 




derskonum.com'un  ,değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.


Derskonum.com ailesi,  olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..

 Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için 5.Sınıf Türkçe Süreç Değerlendirme Etkinlik Kitabı Cevapları MEB 2024-2025  üzerine bir paylaşım yapacağız. 

İyi çalışmalar..

doğru konumderskonum

destek olmak için lütfen LİNK paylaşınız

Sizde eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

İyi çalışmalar..

doğru konum= derskonum



DİKKAAAATT:💥💣

CEVAPLAR İÇİN SAYFALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ👇👇

5.Sınıf Türkçe Süreç Değerlendirme Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 28-29  



..

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 28 Cevabı

Elbette ortada bir buz, sargı bezi, sedye, ambulans falan yoktu. Siren sesini de Moni çıkarmıştı. Bu bir oyundu. Oyun oynamanın en keyifli yanı da sanki gerçekten varmış gibi yapmaktan geçiyordu. Bu, altın kuraldı.
Mete, gökyüzüne baktı.
— İstersem şimdi Satürn gezegeninde bir hastaneye gidip orada da tedavi olabilirim, dedi. Hayal etsenize; gezegenler arası yolculuk… Oyun oynamak muhteşem bir şey yahu!
Mete, saha kenarında keyifle gülümsüyordu. Oyun oynarken özgürdü çünkü. Bu, çooook eğlenceliydi. Mete de eğlencenin tadını doyasıya çıkarıyordu.
Elbette Satürn’de bir hastanede tedavi olmayı tercih edebilirdi. Çantasından bir gezegen çıkarabilirdi. O gezegene giderken karşısına Uzay Korsanları çıkabilirdi. Uzay Korsanlarıyla heyecan dolu bir macera başlatabilirdi. Maceraya istediği gibi yön verebilirdi. Ya da okyanusun derinliklerinde tam teşekküllü bir Denizaltı Hastanesine gidebilirdi. Sarı bir köpek balığı onun doktoru olabilirdi. (…)
Mete, Satürn Devlet Hastanesinde tedavi olmayı seçti. Satürn gezegeninde tıp çok gelişmiş olacak ki hemencecik iyileşiverdi. Maşallah artık turp gibi sapasağlamdı. Tedavisini olduktan sonra maça geri döndü.

Soru: Topsuz Basketbol Oyunu” metninde ilginizi çeken bir noktayı belirleyiniz ve bunu neden seçtiğinizi açıklayınız. “Basketbol” konulu metinler bulmak amacıyla bir araştırma yapınız. Araştırmada kullanabileceğiniz kaynakları ve imkânları belirleyiniz. Araştırma sürecinizi bilgiye ulaşım, konuya ve amaca uygunluk açısından değerlendiriniz.

  • Cevap:

Soru: Yararlandığınız kaynakların konuyu anlamanıza katkısını ve ek kaynaklara ihtiyaç duyup duymadığınızı değerlendiriniz.

  • Cevap:

Soru: Okuma sürecinizi tema sonundaki “Okuma Becerisi Öz Değerlendirme Ölçeği’ni kullanarak değerlendiriniz.

  • Cevap:

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 29 Cevabı

1. ETKİNLİK

Soru: Diyafram nefesi etkinliğini yönergeler doğrultusunda tamamlayınız.

• Diyafram göğüs ve karın boşluğunu birbirinden ayıran bir kas dokusu tabakasıdır.
• Ellerinizi görseldeki gibi yerleştirerek omuzlarınız dik biçimde oturunuz.
• Uykunuzun geldiğini düşünerek esneyin.
• Çok komik bir durumla karşılaştınız, kahkaha atıyorsunuz.
• Bir karış uzağınızda bir mum var, üfleyerek onu söndürmeye çalışın.
• Yukarıdaki çalışmaları yaparken göğüs kafesinizin üzerindeki elinizin karnınızın üzerindeki elinizden daha az hareket etmesi gerekir.
• Amaç, karın bölgesinin hareket alanını genişletmektir.

  • Cevap:

Soru: Aşağıdaki cümleleri cümle sonundaki okun yönünü dikkate alarak okuyun. Ok yukarıyı işaret ediyorsa ses şiddetinizi artırarak, aşağıyı işaret ediyorsa ses şiddetinizi azaltarak okuyun.

  • Cevap:
..

5.sinif-turkce-ders-kitabi-1.kitap-cevaplari-meb-yayinlari-sayfa-28-29





5.Sınıf Türkçe Ders Kitabı 1.Kitap Cevapları MEB 2024-2025.png
5.Sınıf Türkçe Ders Kitabı 1.Kitap Cevapları MEB 2024-2025.png

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk