sponsorlu reklam Admatic -sponsor

9.Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları MEB Sayfa 21 Yeni Müfredat

 2024-2025 9.Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları MEB Yayınları, 9.Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları MEB Yayınları, KİTAP CEVAPLARI,9.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI MEB YAYINLARI,

derskonum.com'un  ,değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.

Derskonum.com ailesi,  olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..

 Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için 2024-2025 9.Sınıf Edebiyat Kitabı Yeni Müfredat Cevapları Sayfa 21  üzerine bir  paylaşım yapacağız. 

İyi çalışmalar..

doğru konumderskonum

destek olmak için lütfen LİNK paylaşınız

Sizde eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

İyi çalışmalar..

doğru konum= derskonum


9.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI MEB YAYINLARI 2024-2025

DEĞERLİ derskonum.com TAKİPÇİLERİ

YENİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILINDA DA BERABER OLACAĞIZ..

İLK DEFA OKUTULACAK OLAN BU MÜFREDATIN  KİTAP CEVAPLARI SİTEMİZDE YAYINLANACAKTIR..KİTAP CEVAPLARINI OKUL DERSLERİNE PARALEL ŞEKİLDE YAYINLAMAKTAYIZ.

EĞER ACİL DURUM VARSA YORUM KISMINA YAZINIZ 😁

9.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI DERSİ KİTAP CEVAPLARI MEB YAYINLARI

İYİ ÇALIŞMALAR

ü 
9.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI MEB YAYINLARI 2024-2025👇👇 


..

sayfa 21

 

Faruk Nafiz Çamlıbel

İstanbul’da dünyaya gelir. Kayseri, Ankara ve İstanbul’da edebiyat öğretmen­liği yapar; 1946’da milletvekili seçilir. Orhan Seyfi Orhon, Enis Behiç Koryürek, Halit Fahri Ozansoy ve Yusuf Ziya Ortaç ile Beş Hececiler (Hecenin Beş Şairi) olarak adlandırılan grupta yer alır. İlk şiirlerinde sıklıkla kullandığı aşk temasını, memleket edebiyatı idealiyle yazdığı eserlerinde memleket sevgisiyle birleştirir.

Eserlerinde Anadolu kültürünü, millî ve manevi değerleri yüceltir. Anadolu’yu ve Anadolu insanını sade bir dille anlattığı Han Duvarları şiiriyle Anadolu’ya ger­çekçi bir gözle bakan ilk şairlerden biri olur. Anadolu insanının hayatını işlediği Canavar adlı tiyatro oyunu, hece ölçüsüyle yazdığı başarılı eserlerindendir.

Mustafa Kemal Atatürk’ün isteğiyle Akın ve Özyurt piyeslerini yazar. Akbaba ve Karikatür dergilerinde Çamdeviren ve Deli Ozan takma adıyla mizahi şiirler yayımlar. Behçet Kemal Çağlar ile birlikte yazdığı Onuncu Yıl Marşı en tanınmış eserlerindendir.

Eserlerinden Bazıları

Şiir: Şarkın Sultanları, Dinle Neyden, Gönülden Gönüle, Suda Halkalar, Bir Ömür Böyle Geçti, Han Duvarları...

Tiyatro: Yayla Kartalı, Dev Aynası, Kahraman...

Roman: Yıldız Yağmuru...

 

 

Benim Gözümden Faruk Nafiz Çamlıbel

 

Faruk Nafiz Çamlıbel’in biyografisinden ve incelediğiniz San’at adlı şiirden yaptığınız çıkarımlardan hareketle aşağıda verilen şiirlerden hangisinin Faruk Nafiz Çamlıbel’e ait olabileceğini gerekçesiyle yazınız.

I. Şiir

Başka yıldızda bir hayât imiş o.

Yaşamak zevki her saatte esen,

Daima nurlu bir gece’ydi zaman.

Dinleyen söyleyen kadar arif,

Seyreden oynayan kadar hassas.

 

II. Şiir

Başıboş, kırlara salar tayını,

Elinden düşürmez okla yayını;

Ellere bırakır zafer payını,

Memleket yolunda kurban olurlar!..

 CEVAP:

Faruk Nafiz Çamlıbel’in biyografisi ve San’at adlı şiirinden elde edilen bilgiler ışığında, aşağıda verilen şiirlerden II. Şiirin Faruk Nafiz Çamlıbel’e ait olabileceğini söyleyebiliriz.

Gerekçe:

II. Şiir:

"Başıboş, kırlara salar tayını,
Elinden düşürmez okla yayını;
Ellere bırakır zafer payını,
Memleket yolunda kurban olurlar!.."

Bu şiir, Faruk Nafiz Çamlıbel’in memleket edebiyatı geleneğine uygun olarak kaleme alınmış gibi görünmektedir. Şiirde yer alan "memleket yolunda kurban olurlar" ifadesi, Çamlıbel’in Anadolu insanının fedakârlığını ve vatan sevgisini anlatan temalarına çok uygundur. Ayrıca, şiirin dili sade ve anlaşılır olup Anadolu insanının hayatını ve karakterini yansıtır. Şair, eserlerinde sıklıkla Anadolu'yu, milli ve manevi değerleri işleyen, vatan sevgisini ön plana çıkaran bir tutum sergilemiştir. Bu şiir de tam olarak bu özellikleri taşımaktadır.

I. Şiir ise, daha çok soyut bir temada olup Faruk Nafiz Çamlıbel’in memleket sevgisi ve Anadolu’ya duyduğu bağlılığı anlatan şiirlerinden farklı bir izlenim vermektedir. Şiirin teması ve dili, Faruk Nafiz'in biyografisinde ve San’at adlı şiirinde gördüğümüz realist ve milli temalardan uzak durmaktadır. Bu sebeple, II. Şiir Faruk Nafiz Çamlıbel’e daha uygun görünmektedir.

..

DİKKAAAATT:💥💣 

KİTABIN TÜM CEVAPLARI İÇİN TIKLAAAAA

9.Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları MEB Yeni Müfredat
9.Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları MEB Yeni Müfredat



9.sinif-edebiyat-ders-kitabi-cevaplari-meb-sayfa-21

DİKKAAAATT:💥💣 

KİTABIN TÜM CEVAPLARI İÇİN TIKLAAAAA


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk