sponsorlu reklam Admatic -sponsor

9.Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları MEB Sayfa 22 Yeni Müfredat

 2024-2025 9.Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları MEB Yayınları, 9.Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları MEB Yayınları, KİTAP CEVAPLARI,9.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI MEB YAYINLARI,

derskonum.com'un  ,değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.

Derskonum.com ailesi,  olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..

 Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için 2024-2025 9.Sınıf Edebiyat Kitabı Yeni Müfredat Cevapları Sayfa 22  üzerine bir  paylaşım yapacağız. 

İyi çalışmalar..

doğru konumderskonum

destek olmak için lütfen LİNK paylaşınız

Sizde eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

İyi çalışmalar..

doğru konum= derskonum


9.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI MEB YAYINLARI 2024-2025

DEĞERLİ derskonum.com TAKİPÇİLERİ

YENİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILINDA DA BERABER OLACAĞIZ..

İLK DEFA OKUTULACAK OLAN BU MÜFREDATIN  KİTAP CEVAPLARI SİTEMİZDE YAYINLANACAKTIR..KİTAP CEVAPLARINI OKUL DERSLERİNE PARALEL ŞEKİLDE YAYINLAMAKTAYIZ.

EĞER ACİL DURUM VARSA YORUM KISMINA YAZINIZ 😁

9.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI DERSİ KİTAP CEVAPLARI MEB YAYINLARI

İYİ ÇALIŞMALAR

ü 
9.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI MEB YAYINLARI 2024-2025👇👇 


..

sayfa 22

 

Öğrenelim

İnsanlar; duygu, düşünce ve hayallerini tarihin ilk dönemlerinden itibaren farklı şekillerde ifade etmiştir. Bu ifade ediş; bir mağara duvarındaki resim, bir kilimdeki nakış, Jale Yasan’ın Halı Dokuyan Kızlar tablosu, Mimar Sinan’ın Süleymaniye Camisi’ndeki bir hat, Çanakkale Savaşları’na yakılan bir türkü veya İstiklal Marşı’ndaki bir dize olabilir.

Sanat, insan zihninde beliren duygu ve düşüncelerin bir esere yansıtılması­dır. Bu eser; resim, müzik, edebiyat, mimari gibi alanlarda verilebilir. Sanat; geçmişle gelecek arasında bir köprü, insanı yaşama bağlayan bir bağ, insana zevk veren duygu ve düşüncelerin ifadesidir. Bu bakımdan sanatta amaç, sonsuz olan ideale ve estetik beğeniye ulaşmaktır.

Sanatçı, sezgi ve algısıyla diğer insanların göremediklerini görür; eseriyle güzele ve estetik değere ulaşır. Sanat eserleri, bir sanatçının elinden çıkar ve bu eser; okuyan, dinleyen ve izleyenlerde estetik bir beğeni ve heyecan uyandırır.

Sanatçı, güzel olana ulaşma kaygısı taşır. Sanat, bu özelliği ile insanı manevi açıdan yüceltir ve eğitir. İnsan, manevi açıdan bu gelişmeyi gösterirken estetik değerlerden yararlanır.

 

 

Aşağıdaki görselleri inceleyip soruları cevaplayınız.

a)  Görseller hangi sanat dallarıyla ilişkilidir? Söyleyiniz.

 CEVAP:


Topkapı Sarayı / İstanbulMimari Sanat (Plastik/Görsel Sanatlar)
Topkapı Sarayı, Osmanlı mimarisinin önemli bir örneğidir. Mimari sanat dalları arasında yer alır ve plastik/görsel sanatlar kategorisine girer.

İki sanatçının enstrüman çalmasıMüzik (Fonetik/İşitsel Sanatlar)
Bu görsel, müzik sanatına işaret eder. İki sanatçı, geleneksel enstrümanları çalarak işitsel bir sanat dalını temsil eder.

Tekerlekli sandalyede bir ressamResim (Plastik/Görsel Sanatlar)
Resim sanatını temsil eder ve plastik/görsel sanatlar kategorisindedir. Ressam, boyalar ve tuval kullanarak sanatsal bir eser ortaya koyar.

Sahnede tiyatro oyuncularıTiyatro (Ritmik/Dramatik Sanatlar)
Bu görsel, ritmik/dramatik sanatlara ait olan tiyatro sanatını temsil eder. Oyuncuların sahnede performans sergilediği bir sahne gösterilmektedir.

 

b)  Bu sanat dallarından hangisiyle ilgilenmek isterdiniz? Düşüncelerinizi gerekçeleriyle söyleyiniz


CEVAP:

Şahsen bağlama çalmayı isterdim. Müzik dinlemeyi çok severim. Bir müzik aleti de çalmak çok keyifli olurdu diye düşünüyorum

 

 

..

DİKKAAAATT:💥💣 

KİTABIN TÜM CEVAPLARI İÇİN TIKLAAAAA

9.Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları MEB Yeni Müfredat
9.Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları MEB Yeni Müfredat



9.sinif-edebiyat-ders-kitabi-cevaplari-meb-sayfa-22

DİKKAAAATT:💥💣 

KİTABIN TÜM CEVAPLARI İÇİN TIKLAAAAA


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk