sponsorlu reklam Admatic -sponsor

9.Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları MEB Sayfa 23 Yeni Müfredat

 2024-2025 9.Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları MEB Yayınları, 9.Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları MEB Yayınları, KİTAP CEVAPLARI,9.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI MEB YAYINLARI,

derskonum.com'un  ,değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.

Derskonum.com ailesi,  olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..

 Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için 2024-2025 9.Sınıf Edebiyat Kitabı Yeni Müfredat Cevapları Sayfa 23  üzerine bir  paylaşım yapacağız. 

İyi çalışmalar..

doğru konumderskonum

destek olmak için lütfen LİNK paylaşınız

Sizde eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

İyi çalışmalar..

doğru konum= derskonum


9.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI MEB YAYINLARI 2024-2025

DEĞERLİ derskonum.com TAKİPÇİLERİ

YENİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILINDA DA BERABER OLACAĞIZ..

İLK DEFA OKUTULACAK OLAN BU MÜFREDATIN  KİTAP CEVAPLARI SİTEMİZDE YAYINLANACAKTIR..KİTAP CEVAPLARINI OKUL DERSLERİNE PARALEL ŞEKİLDE YAYINLAMAKTAYIZ.

EĞER ACİL DURUM VARSA YORUM KISMINA YAZINIZ 😁

9.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI DERSİ KİTAP CEVAPLARI MEB YAYINLARI

İYİ ÇALIŞMALAR

ü 
9.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI MEB YAYINLARI 2024-2025👇👇


..

sayfa 23

 Ders Dışı Çalışma

 Aşağıdaki çalışmayı yapınız.

 a)  Bazı şiirler bestekârlar tarafından beğenilmiş ve bestelenmiştir. Bestelenen şiirler hakkında bir araştır­ma yapınız ve bu şiirlerin bestelenmiş şekillerini dinleyiniz/izleyiniz.

 CEVAP: DİNLEDİK :))) 

  • "Üsküdar'a Gider İken""Fikrimin İnce Gülü" (Cemal Safi), "Ben Sana Mecburum" (Attila İlhan) gibi şiirler bestelenmiş ve müzikle birleştirilmiştir. Bu eserlerin müzikal yorumlarını dinlemek, şiirin duygusal etkisini artırır.

b)  Şiirlerin müzik parçası hâline gelmesi size edebiyat-müzik ilişkisi konusunda neler düşündürüyor? Düşüncelerinizi yazınız.

 CEVAP:

  • Şiirlerin bestelenmesi, edebiyat ve müziğin duyguları ifade etme gücünü birleştirir, şiirin anlamını ve etkisini derinleştirir. Müzik, şiirin ritmini ve duygusal tonunu vurgulayarak okuyucuya/dinleyiciye güçlü bir deneyim sunar.


c)  Edebiyatın diğer sanat dallarıyla ilişkisi hakkında bilimsel kaynaklardan araştırma yapınız. Araştırma­nızı yaparken edu.tr ve gov.tr uzantılı internet sitelerinden, bilimsel kitap ve dergilerden yararlanabi­lirsiniz. Elde ettiğiniz bilgileri güncellik, güvenilirlik, doğruluk, tarafsızlık ve anlaşılırlık gibi ölçütlere göre değerlendiriniz.

 CEVAP:

  • Edebiyat, tiyatro, sinema, resim ve müzik gibi diğer sanat dallarıyla etkileşim halindedir. Bu etkileşim, edebi eserlerin farklı sanat formlarında yorumlanmasına ve yeni anlamlar kazanmasına olanak tanır.

 



ç) Araştırmalarınız sonucunda elde ettiğiniz bilgilerden hareketle edebiyatın diğer sanat dallarıyla ilişki­si hakkında bir paragraf yazınız.

CEVAP: Edebiyat, diğer sanat dallarıyla etkileşim içinde olup, bu sayede insan deneyimlerini farklı açılardan keşfeder. Şiir ve müzik, roman ve sinema, resim ve hikâye birbiriyle bağlantılıdır, böylece sanatlar birbirlerini besleyerek zenginleştirir.

..

DİKKAAAATT:💥💣 

KİTABIN TÜM CEVAPLARI İÇİN TIKLAAAAA

9.Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları MEB Yeni Müfredat
9.Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları MEB Yeni Müfredat



9.sinif-edebiyat-ders-kitabi-cevaplari-meb-sayfa-23

DİKKAAAATT:💥💣 

KİTABIN TÜM CEVAPLARI İÇİN TIKLAAAAA


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk