sponsorlu reklam Admatic -sponsor

9.Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları MEB Sayfa 45 Yeni Müfredat

 2024-2025 9.Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları MEB Yayınları, 9.Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları MEB Yayınları, KİTAP CEVAPLARI,9.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI MEB YAYINLARI,

derskonum.com'un  ,değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.

Derskonum.com ailesi,  olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..

 Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için 2024-2025 9.Sınıf Edebiyat Kitabı Yeni Müfredat Cevapları Sayfa 45  üzerine bir  paylaşım yapacağız. 

İyi çalışmalar..

doğru konumderskonum

destek olmak için lütfen LİNK paylaşınız

Sizde eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

İyi çalışmalar..

doğru konum= derskonum


9.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI MEB YAYINLARI 2024-2025

DEĞERLİ derskonum.com TAKİPÇİLERİ

YENİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILINDA DA BERABER OLACAĞIZ..

İLK DEFA OKUTULACAK OLAN BU MÜFREDATIN  KİTAP CEVAPLARI SİTEMİZDE YAYINLANACAKTIR..KİTAP CEVAPLARINI OKUL DERSLERİNE PARALEL ŞEKİLDE YAYINLAMAKTAYIZ.

EĞER ACİL DURUM VARSA YORUM KISMINA YAZINIZ 😁

9.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI DERSİ KİTAP CEVAPLARI MEB YAYINLARI

İYİ ÇALIŞMALAR

ü 
9.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI MEB YAYINLARI 2024-2025👇👇


..

sayfa 45

 

Rasim Özdenören

(1940 -2022)

Rasim Özdenören, Kahramanmaraş’ta doğar, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini ve İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Enstitüsünü bitirir. Aynı yıl Dev­let Planlama Teşkilatına uzman yardımcısı olarak girer. Mavera dergisini kurar.

Edebiyat sahasındaki şöhretini öykü kitaplarıyla sağlar, pek çok düşünce eseriyle de dikkat çeker. 1967’de yayımladığı Hastalar ve Işıklar’dan 2009’da yayımladığı İmkansız Öyküler’e kadar on öykü kitabına imza atar. Sanat, ede­biyat ve öykü türü üzerine ileri sürdüğü görüşleriyle dikkatleri üzerine çeker.

Kültürel ve sosyal değişimin bireyde ve ailede yol açtığı çarpıklıkları, çelişki­leri, açmazları kendine has bir bakış açısıyla işler. Şiirsel bir söyleyişe sahiptir.

 

Eserlerinden Bazıları

Hikâye: Kuyu, Çözülme, Ansızın Yola Çıkmak, Denize Açılan Kapı...

Roman: Gül Yetiştiren Adam.

Deneme: İki Dünya, Ruhun Malzemeleri, Yeniden İnanmak, Kafa Karıştıran Kelimeler...

Benim Gözümden Rasim Özdenören

 

 

Rasim Özdenören’in biyografisinden ve incelediğiniz Picasso’nun Hatları adlı dene­meden yaptığınız çıkarımlardan hareketle aşağıda verilen parçalardan hangisinin Rasim Özdenören’e ait olabileceğini gerekçesiyle söyleyiniz.

 

I. Metin

Bir edebiyatın, mensubu bulunduğu kültürün öz evladı olarak dışlaşması yalnızca biçimsel bir durum değildir. Bu, o edebiyatın okunmasında müracaat edilecek kod çözümleyicisinin belirlenmesinde de, dolayısıyla doğru okumanın belirlenmesinde de işe yarayacaktır. Kendi köklerinden ayrılmış (kopmuş) bulunan edebiyatın doğru okunması imkânı da elden kaçırıl­mış olur. Çünkü o metni okumada olan mazmunların neye tekabül ettiği belirsiz hale gelmiş olmaktadır.

 

II. Metin

Namık Kemal, vatan, ulus, özgürlük, insanlık gibi yüksek kavramlara kendini adamış olduğu için bu ülkede anıtı yapılacak adamlardan biridir. Bu şerefi ondan esirgeyecek hiçbir Türk düşünemiyorum. Ulusun karşısında en büyük değer fedakarlık olduğuna göre Namık Kemal’in adı tartışmaların üzerindedir. Kendini ulusa adayanların önce anıtı yükseltilir, sonra tartışması yapılır.

..

DİKKAAAATT:💥💣 

KİTABIN TÜM CEVAPLARI İÇİN TIKLAAAAA

9.Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları MEB Yeni Müfredat
9.Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları MEB Yeni Müfredat



9.sinif-edebiyat-ders-kitabi-cevaplari-meb-sayfa-45

DİKKAAAATT:💥💣 

KİTABIN TÜM CEVAPLARI İÇİN TIKLAAAAA


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk