sponsorlu reklam Admatic -sponsor

10.Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları Sayfa 17 Beşgen Yay. 2024-2025

10.SINIF  EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI BEŞGEN YAYINCILIK, 10. Sınıf EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI, 10.SINIF  TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI, KİTAP CEVAPLARI, 2024, 2025, 2026,


derskonum.com'un  ,değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.

 

Derskonum.com ailesi,  olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..

 

 Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için 10.SINIF  Türk Dili ve Edebiyatı Kitap Cevapları Sayfa 17 BEŞGEN Yayıncılık 2024  üzerine bir paylaşım yapacağız. 

 

İyi çalışmalar..

doğru konumderskonum

 

destek olmak için lütfen LİNK paylaşınız

 

CEVAPLAR AŞAĞIDA

 

Sizde eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

 

İyi çalışmalar..

doğru konum= derskonum


destek olmak için lütfen paylaşınız

DİĞER TÜM  SAYFALARIN CEVAPLARI İÇİN TIKLAAAAAAA

 

10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Beşgen Yayınları Sayfa 17

Yazarın Biyografisi

ALİYE USLU ÜSTTEN (1974-…), Gazi Üniversitesi, Gazi Eğitim Fakültesi, Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü, Türkçe Eğitimi Ana bilim Dalı öğretim üyesidir. Alanıyla ilgili makaleleri, kitapları ve kitap bölümleri dışında çeşitli dergilerde yayımlanmış denemeleri vardır. Dil ve Edebiyat öğretim Yöntemleri, Edebiyat Bilgi ve Kuramları, Gençlik Edebiyatı eserlerinden bazılarıdır.

Sınıf İçi Etkinlik

Soru: Aşağıdaki metni okuyunuz. Metindeki açık ve örtük iletileri ilgili alana yazınız.

(…)
İster bir roman ister bir hikâye, isterse bir şiir olsun, herhangi bir edebiyat yapıtını, biçim, öz, biçem (üslup), özellikleri bakımından çözümleyebilmek için söz konusu yapıtın içine doğduğu toplumsal koşullar kadar, o yapıtı yaratan sanatçının kişisel özelliklerinin, üyesi olduğu toplumsal sınıfın, grubun, sahip olduğu dünya görüşünün de bilinmesine ihtiyaç vardır. Bu yüzden, herhangi bir kültürel yapıtı, söz gelimi bir edebiyat eserini, kendisini çevreleyen ekonomik, toplumsal, siyasal ve tarihsel koşullardan soyutlamak mümkün değildir. Başka bir deyişle söylememiz gerekirse, sosyolojik açıdan, kültürel yapıtlar ancak kendilerini oluşturan toplumun bütünsel gerçeği içerisinde anlam kazanır ve açıklanabilirler. Dolayısıyla Tolan’a (1985, s. 197) göre; insanlık tarihi boyunca ortaya konulan tüm kültürel ürünler gibi “edebiyat yapıtlarını belirli bir toplumsal, ekonomik ve tarihsel yapı içerisine oturtmadıkça gerçek anlamlarını, iletmek istedikleri mesajı algılamak mümkün değildir.”
Tarihsel süreç içinde edebiyat ve din arasında çok güçlü bir etkileşimin olduğu açıktır. Bu etkileşim sonucunda din, birçok önemli edebî metnin yaratılmasında ve toplumsal hafızaya kaydedilerek kuşaktan kuşağa aktarılmasında önemli bir işlev taşımıştır. Dolayısıyla ister sözlü isterse yazılı olsun hem elitlere hem de halka ait edebiyatın, dinle ilişkisinin göze çarpan özelliklerinden biri, “dinî düşünce ve etkinlikleri korumak ve ilerletmek için işlev görmesidir.” Sözgelimi Sümer ve eski Babil varyantlarıyla Gılgamış Destanı, sağlam edebî metinlerin kalite işareti olarak değerlendirilen, eğlence ve macerayla kaynaşmış dinî materyallerin klasik bir örneğidir (Anthony, 2004, s. 228-229). Aynı şekilde Doğuda, Bin Bir Gece Masalları, Orta Asya Türklerinde Oğuz Kağan ve Manas gibi epik edebî eserlerin yanı sıra, Mahabarata, Ramayana gibi Hint destanları da hem edebî hem dinî bir karakter taşımaktadırlar. Bu masallarda ve destanlarda geçen olaylarda çoğu kez, dinî gerçeklikle edebî gerçeklik, olağan varlıklarla, olağanüstü varlıklar iç içe geçmiştir.
(…)
Sosyolojik Açıdan Edebiyat ve Din, Zafer Demir


  • Cevap:

Açık ve Örtük İletileri şu şekilde yazabiliriz.

Açık İleti:

  • Edebiyat eserlerini anlamak için onları oluşturan toplumsal, ekonomik ve tarihsel koşulları bilmek gerekir.
  • Edebiyat ve din arasında tarihsel süreçte güçlü bir etkileşim olmu

.

DİĞER TÜM  SAYFALARIN CEVAPLARI İÇİN TIKLAAAAAAA

10. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları Beşgen Yayıncılık.png
10. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları Beşgen Yayıncılık



DİĞER TÜM  SAYFALARIN CEVAPLARI İÇİN TIKLAAAAAAA

10.sinif-edebiyat-ders-kitabi-cevaplari-sayfa-17-besgen-yayincilik

10.SINIF EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI BEŞGEN YAYINCILIK,KİTAP CEVAPLARI,10. Sınıf EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI SAYFA ,10.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI, 10.sinif-edebiyat-ders-kitabi-cevaplari-besgen-yayincilik

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk