sponsorlu reklam Admatic -sponsor

10.Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları Sayfa 35 Beşgen Yay. 2024-2025

 10.SINIF  EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI BEŞGEN YAYINCILIK, 10. Sınıf EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI, 10.SINIF  TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI, KİTAP CEVAPLARI, 2024, 2025, 2026,


derskonum.com'un  ,değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.

 

Derskonum.com ailesi,  olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..

 

 Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için 10.SINIF  Türk Dili ve Edebiyatı Kitap Cevapları Sayfa 35 BEŞGEN Yayıncılık 2024  üzerine bir paylaşım yapacağız. 

 

İyi çalışmalar..

doğru konumderskonum

 

destek olmak için lütfen LİNK paylaşınız

 

CEVAPLAR AŞAĞIDA

 

Sizde eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

 

İyi çalışmalar..

doğru konum= derskonum


destek olmak için lütfen paylaşınız

DİĞER TÜM  SAYFALARIN CEVAPLARI İÇİN TIKLAAAAAAA

 

10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Beşgen Yayınları Sayfa 35

Soru: 4) Gerek Batı’nın gerekse Doğu’nun klasikleşmiş edebî eserlerinde dünyevi aşktan semavi aşka doğru geçiş teması önemli bir yer tutar. Fuzulî’nin Leyla ile Mecnun adlı eseri, cismani başlayıp ilahi bir hâl alan aşka dairdir. Bu eserin Türk ve Arap coğrafyasında çeşitli varyantları vardır. Türklerin Müslümanlığı seçmelerinde onların tek tanrılı dinlerle çok erken tanış olmalarının yanı sıra Hz. Muhammed’in vefatından sonra onun hayatı, faziletleri üzerine yazılan ve dinî edebiyat içinde değerlendirilen siyerlerin, naatların, mevlidlerin, miraçnamelerin, hilyelerin de büyük bir etkisi bulunmaktadır. Dolayısıyla tarih boyunca Türk topluluklarında din ve edebiyat arasında bir ilişkinin olduğu, her ikisinin birbirini besleyerek geliştirdiği, bu etkileşimin sonucunda önemli eserlerin ortaya konulduğu muhakkaktır. Bu parçada asıl anlatılmak istenen aşağıdakilerden hangisidir?

A) Tarih boyunca Türk edebiyatında dinî nitelikli birçok eser verilmiştir.
B) Türk edebiyatının en önemli eserleri İslamiyet’in benimsenmesiyle ortaya konulmuştur.
C) Aşkı konu edinme açısından Batı edebiyatı ile Doğu edebiyatı arasında ortaklık vardır.
D) Din ile edebiyat, birbirilerini etkileyerek önemli edebî eserler oluşturmuştur.
E) Leyla ile Mecnun adlı eserin oluşmasında sanatçının içinde bulunduğu kültürel ortam etkili olmuştur.

  • CevapD

Soru: 5) Edebiyat tarihi, tarihin bir koludur. Bir milletin edebî mahsullerini yahut başka bir tarifle duygu ve düşünce mahsullerini, tarih çerçevesi içinde mütalaa eder. Her edebî eser ve şair, bir milletin ve bir tarih devrinin etkisinde olduğu için edebiyat tarihini de tarih, umumi gidişi içinde görmek lazımdır. Bir ağacın yemiş verme şartlarını incelerken nasıl onun toprağını da göz önünde bulundurmak lazımsa edebî mahsullerin nasıl meydana geldiğini anlamak için de o devrin tarihini bilmek icap eder. O hâlde Türk edebiyatı tarihi demek, Türklerin en eski çağlardan günümüze kadar meydana getirdikleri duygu ve düşünce mahsullerinin asır asır, o asrın tarihi içinde mütalaası demektir. Tabiidir ki edebiyat tarihini iyi anlamak için bütün medeniyet unsurlarının da tarihini önceden bilmek şarttır. Böyle olmazsa edebî eserlerin doğuşundaki sebep ve neticeler iyi anlaşılamaz. Bu parçada aşağıdakilerin hangisinden yararlanılmıştır?


A) Benzetme-karşılaştırma-betimleme
B) Somutlama-karşılaştırma-betimleme
C) Tanık gösterme-örnekleme-öyküleme
D) Tanık gösterme-tanımlama-açıklama
E) Tanımlama-örnekleme-açıklama

  • CevapE

Soru: 6)  Türkçenin önemli eserlerindendir. Türk dili, edebiyatı ve kültürü üzerine yapılan araştırmalara kaynaklık etmesi açısından önem kazanan bu eser, Hakaniye Türkçesinin dil ve anlatım özelliklerini yansıtmaktadır. Kutlu olma bilgisi biçiminde günümüz Türkçesine çevirebileceğimiz eser, Balasagunlu Yusuf Has Hacip tarafından yazılmıştır. Bu metinde sözü edilen eser Türkçenin aşağıda verilen dönemlerinin hangisinde yazılmıştır?

A) Eski Anadolu Türkçesi
B) Karahanlı Türkçesi
C) Kuzey Türkçesi
D) OsmanlI Türkçesi
E) Uygur Türkçesi

  • CevapB

10. Sınıf Beşgen Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 35

.

DİĞER TÜM  SAYFALARIN CEVAPLARI İÇİN TIKLAAAAAAA

10. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları Beşgen Yayıncılık.png
10. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları Beşgen Yayıncılık



DİĞER TÜM  SAYFALARIN CEVAPLARI İÇİN TIKLAAAAAAA

10.sinif-edebiyat-ders-kitabi-cevaplari-sayfa-35-besgen-yayincilik

10.SINIF EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI BEŞGEN YAYINCILIK,KİTAP CEVAPLARI,10. Sınıf EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI SAYFA ,10.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI, 10.sinif-edebiyat-ders-kitabi-cevaplari-besgen-yayincilik

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk