11.SINIF EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI GİZEM YAYINCILIK, 11. Sınıf EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI, 11.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI, KİTAP CEVAPLARI, 2024, 2025, 2026,
derskonum.com'un ,değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.
Derskonum.com ailesi, olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..
Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için 11.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Kitap Cevapları GİZEM Yayıncılık Sayfa 21 üzerine bir paylaşım yapacağız.
İyi çalışmalar..
doğru konum= derskonum
destek olmak için lütfen LİNK paylaşınız
CEVAPLAR AŞAĞIDA
Sizde eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.
İyi çalışmalar..
doğru konum= derskonum
destek olmak için lütfen paylaşınız
TÜM SAYFALARIN CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZZZ
11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Gizem Yayınları Sayfa 21
Metni Anlama ve Çözümleme
Soru: 1) Okuduğunuz metnin anlatıcısı niçin yazarın kendisidir? Açıklayınız.
- Cevap: Metin bir düşünce yazısıdır. Kurgu yoktur. Bu yüzden anlatıcı yazarın kendisidir.
Soru: 2) Edebî Akımlar adlı metinde “Edebî akımlar, ortaya çıktıkları bölgelerdeki sosyal, siyasi ve kültürel hayatların bir sonucudur.” tespiti yapılmıştır. Bu tespite katılır mısınız? Düşüncelerinizi açıklayınız.
- Cevap: Katılıyorum. Edebî eserler de toplum hayatından etkilendiği için bu eserleri yönlendiren akımlar da o toplumdaki sosyal, siyasi ve kültürel hayatın bir sonucudur.
Soru: 3) Bu metinde hangi anlatım biçimlerinden sıklıkla yararlanılmıştır? Bu anlatım biçimlerine metinden örnekler gösteriniz.
- Cevap:
Metinde açıklama sıkça kullanılmış. Örneğin “Toplumsal hayatla siyasi, ekonomik, kültürel alanlarda görülen kimi olaylar ve gelişmeler, sanatçı ve düşünürleri bir araya getirerek bu kişilerin ortak bir anlayışla hareket etmelerine zemin hazırlar.” cümlesi.
Betimleme örneği: “Puslu, yapış yapış ağır bir geceydi. Gökte çok parlak olmayan bir iki yıldız ışıldıyordu. Sağda solda yamaçlarda çoban ateşleri yanıyordu.”
Öyküleme örneği: “Deli Yusuf’un zurna gibi çatlak sesi uzaktan doğru işitilmekteydi:
— Yi re batası? Dün ni şekil gelmedin? İreceb’i yola salacaklarmış.
Karabibik, Deli Ali’ye seslendi.”
Soru: 4) Edebî akımların özellikle Batı dünyasında ortaya çıkmasını ve yayılmasını nasıl değerlendirirsiniz?
- Cevap: Edebî akımların Batı dünyasında ortaya çıkması, Avrupa’nın yaşadığı değişimlerle ilgilidir. Sanayi Devrimi, Fransız İhtilali gibi büyük tarihî olaylar, sanat ve edebiyatta yeni fikirlerin doğmasına zemin hazırladı. Batı’daki özgürlük ve modernleşme hareketleri edebî akımların gelişmesine olanak tanıdı. Ayrıca, matbaanın gelişimi ve eğitimdeki ilerlemeler de bu yayılmayı kolaylaştırdı.
Soru: 5) Edebî eserlerin belli bir sanat anlayışı doğrultusunda yazılmasının ne gibi sonuçları vardır?
- Cevap: Edebî akımların bağlı olduğu felsefî akımlar ve fikirler böylece yayılır. Toplumca benimsenir.
Soru: 6) Edebî akımların eserlere etkisi hakkında neler söyleyebilirsiniz?
- Cevap: Edebî akımlar eserlerin yazılış biçimlerini, içeriklerini, savundukları düşünceleri derinden etkiler. Dolayısıyla edebî akımlar eserler için oldukça etkili düşüncelerdir.
11. Sınıf Gizem Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 21
.
TÜM SAYFALARIN CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZZZ
11.Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları Sayfa Gizem Yayıncılık 2024-2025 |
11-sinif-edebiyat-ders-kitabi-cevaplari-gizem-yayincilik-sayfa-21
KİTAP CEVAPLARI,11.SINIF EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI GİZEM YAYINCILIK,11. SINIF EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI GİZEM YAYINCILIK SAYFA,