sponsorlu reklam Admatic -sponsor

11.Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları Sayfa 22 Gizem Yayıncılık 2024-2025

 11.SINIF EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI GİZEM YAYINCILIK, 11. Sınıf EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI, 11.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI, KİTAP CEVAPLARI, 2024, 2025, 2026,


derskonum.com'un  ,değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.

 

Derskonum.com ailesi,  olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..

 

 Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için 11.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Kitap Cevapları GİZEM Yayıncılık Sayfa  22    üzerine bir paylaşım yapacağız. 

 

İyi çalışmalar..

doğru konumderskonum

 

destek olmak için lütfen LİNK paylaşınız

 

CEVAPLAR AŞAĞIDA

 

Sizde eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

 

İyi çalışmalar..

doğru konum= derskonum


destek olmak için lütfen paylaşınız

TÜM SAYFALARIN CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZZZ




..

11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Gizem Yayınları Sayfa 22

Soru: 1) Aşağıdaki cümleler bu ünitede okuduğunuz metinlerden alınmıştır. Bu cümlelerdeki yazım yanlışlarını bulunuz.

  • Cevap:

Eğer öyle olsa, zaten bir tarihçi ve sosyolog ile yazar arasında varolagelen kalın çizgi ortadan kalkmış olurdu. (var olagelen ayrı yazılır.)

Bunun en belirgin yansıması, Milli Mücadele dönemi Türk edebiyatıdır. (Dönemi büyük harfle başlar.)

Soru: 2) Aşağıdaki cümlelerde geçen altı çizili kelimelerin niçin bitişik veya ayrı yazıldıklarını ilgili kutucuklara yazınız.

  • Cevap:

a. Çünkü edebiyatın işlevi zamana ve mekana göre değiştiği gibi, kültür ve medeniyet algısına göre de farklılık arz etmektedir. (Birleşik fiillerde ilk kelimede ses olayı yoksa ayrı yazılır.)

b. Böylesi bir genel kabul yazarın bireysel donanımı ile onun içinde bulunduğu psikolojiyi devre dışı bırakmak gibi bir hataya götürür bizi. (Dış kelimesiyle yazılan birleşik kelime ve terimler ayrı yazılır.)


c. 1866 yılında Le Parnas Contemporian (Çağdaş Parnaslar) adlı şiir mecmuasında 37 şairin şiirleri neşredilmiştir. (Birleşik fiillerde buradaki gibi ses olayı varsa birleşik yazılır.)

ç. Sürrealizm, Freud’un bilinçaltındaki duyguların rüyalarda ortaya çıktığına dair görüşü etkisinde gelişen bir akımdır. (Somut olarak yer belirtmeyen alt kelimesiyle yazılan birleşik kelime ve terimler birleşik yazılır.)

Soru: 3) Aşağıdaki cümlelerde yer alan noktalama yanlışlarını belirleyiniz.

  • Cevap:

Edebiyatın çıkış noktası, malzemesi, elbette hayatın içinden süzülüp gelmektedir; ancak, yazarın zihniyle, muhayyilesiyle birleştiği andan itibaren artık hayat-eser karşıtlığından bahsetmek daha doğru bir yaklaşım gibi görünmektedir. (ancak bağlacından sonra virgül konmaz.)

Özellikle savaş dönemlerinde yazılan metinlerin daha milli bir karakter taşıması, edebi eserlerin ve edebi eser yazarının milli meselelerin bir parçasına ve ‘araca’ dönüştürülmesi buna örnek verilebilir. (Edebî ve Millî kelimeleri düzeltme işaretiyle yazılır. “Araca” kelimesi çift tırnak içine alınır. )

Soru: 4) Aşağıda verilen cümlelerdeki alto çizili kelimeleri düzeltme işareti açısından inceleyiniz. Günümüzün dil kurallarına göre gerekli düzeltmeleri yapınız.

  • Cevap:

a. Edebî akımları incelerken o dönemde meydana gelen siyasî ve sosyal olaylar kadar sanat ve düşünce hareketlerini de göz önünde bulundurmak gerekir. (Siyasi kelimesi düzeltme işaretiyle yazılmaz.)

b. Edebi eser olmaksızın ne edebiyat kavramından ne de o kavramın yanında yöresinde bulunan onunla ilgili unsurlardan bahsetmenin imkanı yoktur. (Edebî kelimesi düzeltme işareti kullanılır. İmkân kelimesinde düzeltme işareti kullanılır.)

c. Farklı dönemlerde değişen misyonlar üstlendiği ve hayat içindeki rolü bazen merkezi hale gelip bazen kıyıya itildiği için edebiyatın işlevini içinde bulunulan zamana, ortama ve kültür haritasına bakarak belirlemek en doğru yoldur. (merkezî kelimesi düzeltme işaretiyle yazılır.)

11. Sınıf Gizem Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 22


.


TÜM SAYFALARIN CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZZZ

11.Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları Sayfa Gizem Yayıncılık 2024-2025
11.Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları Sayfa Gizem Yayıncılık 2024-2025


11-sinif-edebiyat-ders-kitabi-cevaplari-gizem-yayincilik-sayfa-22


KİTAP CEVAPLARI,11.SINIF EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI GİZEM YAYINCILIK,11. SINIF EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI GİZEM YAYINCILIK SAYFA,


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk