sponsorlu reklam Admatic -sponsor

11.Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları Sayfa 26 Gizem Yayıncılık 2024-2025

 11.SINIF EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI GİZEM YAYINCILIK, 11. Sınıf EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI, 11.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI, KİTAP CEVAPLARI, 2024, 2025, 2026,


derskonum.com'un  ,değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.

 

Derskonum.com ailesi,  olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..

 

 Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için 11.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Kitap Cevapları GİZEM Yayıncılık Sayfa   26   üzerine bir paylaşım yapacağız. 

 

İyi çalışmalar..

doğru konumderskonum

 

destek olmak için lütfen LİNK paylaşınız

 

CEVAPLAR AŞAĞIDA

 

Sizde eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

 

İyi çalışmalar..

doğru konum= derskonum


destek olmak için lütfen paylaşınız

TÜM SAYFALARIN CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZZZ




11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Gizem Yayınları Sayfa 26

GİRİŞ ÜNİTESİNİ ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI

A) Aşağıdaki soruları verilen metne göre cevaplayınız.

Edebi akımlar, yazar ve şairleri müşterek değerler etrafında biraraya getiren ve onların pekçok esere hayat vermelerine imkan hazırlayan birer edebiyat iklimidir. Dolayısıyla edebiyat akımları, edebi eserden de ayrı düşünülemez. (…) Aslında her edebiyat akımı, genel bir estetik ve sanat görüşü veya hareketinin bir parçası; daha doğrusu edebiyat sanatını ilgilendiren yönüdür. Bu sebeple bizim edebiyat akımı olarak bildiğimiz realizm, romantizm, parnasizm vb. akımları, sadece edebiyatla sınırlamak yanlıştır. Sözkonusu akımlar, çoğu zaman güzel sanatların bütün kollarını (mimari, heykel, resim, musiki vb.) kapsar. Edebiyat akımlarının teşekkül ettiği zeminde, çeşitli sosyal, siyasi, ekonomik, kültürel hadiseler ve bu hadiseler ortamında teşekkül eden felsefi, kültürel, estetik perspektifler vardır. Edebi akımları layıkıyla anlayabilmek için oluştukları siyasi, sosyal ve kültürel zemini; hayat felsefesini; Tanrı, tabiat ve varlık anlayışlarını bilmek gerekir. Zira edebi hadiseleri, içinde vücud bulduğu toplumun şartlarından, kültür değerlerinden, Dünya görüşünden, edebi geleneğinden bağımsız olarak düşünmek ve izah etmek mümkün değildir.
(…)
İsmail Çetişli, Batı Edebiyatında Edebî Akımlar

Soru: 1) Metindeki yardımcı düşünceleri gösteriniz.

  • Cevap:

• Aslında her edebiyat akımı, genel bir estetik ve sanat görüşü veya hareketinin bir parçası daha doğrusu edebiyat sanatını ilgilendiren
yönüdür.

• Bu sebeple bizim edebiyat akımı olarak bildiğimiz realizm, romantizm, parnasizm vb. akımları, sadece edebiyatla sınırlamak yanlıştır.

Soru: 2) Metinde tanımlamadan ve örneklemeden yararlanılan yerleri bulunuz.

  • Cevap:

“Edebi akımlar, yazar ve şairleri müşterek değerleri etrafında biraraya getiren ve onların pekçok esere hayat vermelerine imkan hazırlayan birer edebiyat iklimidir.” cümlesinde edebî akımın tanımı yapılmıştır.

• “Sözkonusu akımlar, çoğu zaman güzel sanatların bütün kollarını (mimari, heykel, resim, musiki vb.) kapsar.” cümlesinde örneklemeden yararlanılmıştır.

Soru: 3) Metinde edebî akımları anlayabilmek için ne önerilmiştir?

  • Cevap: Edebî akımları sadece edebiyatla sınırlamamamız, akımların oluştuğu ortama; siyasi, sosyal, ekonomik koşullarla anlamaya çalışmamız, kimi anlayışları bilmemiz önerilmiştir.

Soru: 4) Metindeki yazım yanlışlarını gösteriniz.

  • Cevap: biraraya (ayrı) , pekçok (ayrı), edebi (düzeltme işaretiyle), Sözkonusu (ayrı),Tanrı (küçük harfle), vücud (vücut), Dünya görüşü (dünya küçük harfle)

Soru: 5) Metindeki noktalama yanlışlarını gösteriniz.

  • Cevap:

Aslında her edebiyat akımı, genel bir estetik ve sanat görüşü veya hareketinin bir parçası; daha doğrusu edebiyat sanatını ilgilendiren yönüdür. ( Virgül yerine noktalı virgül, noktalı virgül yerine virgül gelmelidir.

Edebiyat akımlarının teşekkül ettiği zeminde, çeşitli sosyal, siyasi, ekonomik, kültürel hadiseler ve bu hadiseler ortamında teşekkül eden felsefi, kültürel, estetik perspektifler vardır.( Zeminde kelimesinden sonra virgül konmaz.)


Zira edebi hadiseleri, içinde vücud bulduğu toplumun şartlarından, kültür değerlerinden, Dünya görüşünden, edebi geleneğinden bağımsız olarak düşünmek ve izah etmek mümkün değildir. (Hadiseleri kelimesinden sonra virgül konmaz.)

Soru: B) Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerleri verilen ifadelerden uygun olanlarıyla tamamlayınız.

  • Cevap:

1. Romantizme tepki olarak doğan realizm akımında konular gerçek hayattan alınmış, duygu ve hayalden uzak durulmuştur.
2. Natüralizm akımının temsilcisi olan yazarlar determinizm anlayışını romana uygulamışlardır.
3. Şiiri objektif bir şekle sokmaya çalışan şairlerin bağlı olduğu parnasizm akımı şiirde mükemmeliyetçiliği amaçlayarak gölge, renk ve çizgi gibi temel unsurları önemser.
4. Musiki ve şiir sanatını birbirinden ayırmayan sembolizm akımına bağlı şairler, eserlerinde estetik ve ses zenginliği meydana getirmek için uğraşmışlardır.

Soru: C) Aşağıdaki sanatçıların benimsedikleri akımları belirleyerek doğru eşleştirmeyi yapınız.

  • Cevap:


11. Sınıf Gizem Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 26


...

.


TÜM SAYFALARIN CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZZZ

11.Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları Sayfa Gizem Yayıncılık 2024-2025
11.Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları Sayfa Gizem Yayıncılık 2024-2025

11-sinif-edebiyat-ders-kitabi-cevaplari-gizem-yayincilik-sayfa-26


KİTAP CEVAPLARI,11.SINIF EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI GİZEM YAYINCILIK,11. SINIF EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI GİZEM YAYINCILIK SAYFA,


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk