sponsorlu reklam Admatic -sponsor

11.Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları Sayfa 31 Gizem Yayıncılık 2024-2025

 11.SINIF EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI GİZEM YAYINCILIK, 11. Sınıf EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI, 11.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI, KİTAP CEVAPLARI, 2024, 2025, 2026,


derskonum.com'un  ,değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.

 

Derskonum.com ailesi,  olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..

 

 Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için 11.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Kitap Cevapları GİZEM Yayıncılık Sayfa   31   üzerine bir paylaşım yapacağız. 

 

İyi çalışmalar..

doğru konumderskonum

 

destek olmak için lütfen LİNK paylaşınız

 

CEVAPLAR AŞAĞIDA

 

Sizde eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

 

İyi çalışmalar..

doğru konum= derskonum


destek olmak için lütfen paylaşınız

TÜM SAYFALARIN CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZZZ



11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Gizem Yayınları Sayfa 31

Soru: 13) Edebiyat bir kurtuluş, bir kaçış dünyasıdır. İnsanı rahatlatan, yaşama bağlayan bir güçtür. Yaşamak istediğin dünyayı da anlatıyorsun, eleştirmek istediğin dünyayı da anlatıyorsun. Yazarın dünyayı aktarımına ilişkin çok fazla ipucu vardır aslında yazdıklarında. Zaten güzel yanı da diller değişse de edebiyat eseri karşı tarafta hep bir anlam buluyor. Klasikleri okuduğumda ya da okuduğum kitapları incelediğimde bunların başka kültürlerde başka insanlar tarafından yazılmış olduğunu fark ediyorum. Bu durum zihnimizin ne kadar evrensel işlediğini, ihtiyaçlarımızın ne kadar evrensel olduğunu da gösteriyor. Bence edebiyat sınırları da yıkan bir olgu. Bu parçadan edebiyatla ilgili aşağıdakilerden hangisine ulaşılamaz?

A) Psikolojik hayata katkısına
B) Sanatçıyı yansıtabilmesine
C) Bilimsellik içermesine
D) Kurgusal boyutuna
E) Evrenselliğine

  • CevapD

Soru: 14) Dokuzuncu Hariciye Koğuşu, Tanpınar’ın dediği gibi “acının ve ıstırabın yegâne kitabı” olarak hem kemiyet hem de keyfiyet bakımından başka hiçbir eser olmasa da Türk romanının var olduğuna delil gösterilebilecek kudrette bir eserdir. Romanın genç kahramanı, ayağındaki rahatsızlıktan kurtulabilmek için sayısız doktora görünür ve en nihayetinde havadar bir ortamda, stresten uzak bir istirahat dönemi geçirmesi gerektiğine ikna edilir. Ancak gerek bir akrabasının köşkünde misafir kaldığı dönemde gerekse kendi evinden hastaneye gidiş gelişlerinde şuurunu âdeta bir facia atmosferinde yoğurur. Peyami Safa’nın çocukluk ve gençlik dönemlerinden fazlasıyla izler taşıyan roman hem umudu ve umutsuzluğu hem de sevinci ve felaketi aynı sayfalara sığdırabilmiş olması bakımından insanın eşsiz bir tarifini sunuyor. Bu parçada üzerinde durulan edebî eser aşağıdakilerden hangisine örnek gösterilir?
A) Edebiyat-coğrafya ilişkisine
B) Edebiyat-psikoloji ilişkisine
C) Edebiyat-felsefe ilişkisine
D) Edebiyat-tarih ilişkisine
E) Edebiyat-din ilişkisine


  • CevapD

Soru: 15)  Konuşuyor, diyor ki: — Düşümde bir şiir gördüm. Şendin. Saçların lavanta kokuyordu. Şendin. Odamın duvarına tırmanmıştın. Duvarımı siliyordun. Ordaydın. Şendin. Bu kadarı yeterdi bana. Gece baskınları, kâbuslar, reddedilmem umurumda olmazdı artık. Kendimi sokaklara vurabilirdim. Yürüyüp geçtim gecelerin üstünden bütün çatışmaları arkamda bırakarak. Bir tek o gülümseyişi aklımda tutup ona sim sıkı sarılarak… Bu parçada numaralanmış kelimelerden hangisinin yazımı yanlıştır?

A) I
B) II
C) III
D) IV
E) V

  • CevapD

11. Sınıf Gizem Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 31

.


TÜM SAYFALARIN CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZZZ

11.Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları Sayfa Gizem Yayıncılık 2024-2025
11.Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları Sayfa Gizem Yayıncılık 2024-2025

11-sinif-edebiyat-ders-kitabi-cevaplari-gizem-yayincilik-sayfa-31


KİTAP CEVAPLARI,11.SINIF EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI GİZEM YAYINCILIK,11. SINIF EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI GİZEM YAYINCILIK SAYFA,


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk