sponsorlu reklam Admatic -sponsor

11.Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları Sayfa 38 Gizem Yayıncılık 2024-2025

 11.SINIF EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI GİZEM YAYINCILIK, 11. Sınıf EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI, 11.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI, KİTAP CEVAPLARI, 2024, 2025, 2026,


derskonum.com'un  ,değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.

 

Derskonum.com ailesi,  olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..

 

 Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için 11.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Kitap Cevapları GİZEM Yayıncılık Sayfa  38    üzerine bir paylaşım yapacağız. 

 

İyi çalışmalar..

doğru konumderskonum

 

destek olmak için lütfen LİNK paylaşınız

 

CEVAPLAR AŞAĞIDA

 

Sizde eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

 

İyi çalışmalar..

doğru konum= derskonum


destek olmak için lütfen paylaşınız

TÜM SAYFALARIN CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZZZ




11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Gizem Yayınları Sayfa 38

Soru: 1) Aşağıdaki cümle Köpek adlı metinden alınmıştır. Bu cümledeki altı çizili kelimelerin anlamlarını metnin bağlamından hareketle tahmin ediniz. Tahminlerinizin doğruluğunu TDK’nin Güncel Türkçe Sözlük ünden kontrol ediniz.

“Uyurken yanında nefesini nefesine uyduran bir dert yoldaşından gene mahrum, gene tek başına kalmaktan korkuyordu; çilesine katlanıyordu.”

  • Cevap:

Katlanıyordu kelimesinin tahmini:

Katlanıyordu kelimesinin TDK anlamı:

Soru: 2) Metnin temasını ve konusunu belirleyiniz.

  • Cevap:

Soru: 3) Metnin iletisini tespit ediniz.

  • Cevap:

Soru: 4) Okuduğunuz hikâye için “Yalnızlık, insan hayatının önemli zorluklarından biridir.” denebilir mi? Düşüncelerinizi belirtiniz.

  • Cevap:

Soru: 5)  Olay hikâyesi, bir olay çevresinde gelişen ve sonuçlanan hikâye türüdür. Olay hikâyesinde ana olay “serim – düğüm – çözüm” bölümleriyle anlatılır. Hikâyenin en önemli unsuru olay örgüsüdür. Kişiler, mekân, zaman; olay örgüsü çevresinde çatışma ön plana alınarak kurgulanır. Okuduğunuz Köpek adlı metnin olayını, kişilerini, zamanını ve mekânını tespit ediniz. Tespitlerinizden ve verilen bilgiden hareketle metnin niçin olay hikâyesi olduğunu açıklayınız.

  • Cevap:

Soru: 6) Aşağıdaki tabloda açıklamaları yapılan terimlere Köpek adlı metinden örnek veriniz.

  • Cevap:

Olay örgüsü

Açıklama: Birden fazla olayın neden-sonuç ilişkisine dayalı biçimde bütünlük oluşturmasıdır. Birbiriyle ilgili olaylar mantıklı bir düzene sahiptir. Bir ana olayın çevresinde gelişen birden fazla yan olayın ilişki içinde sıralanmasıyla olay örgüsü oluşturulur.

Metinden Örnek:

Çatışma

Açıklama: Gerilimi sağlayan olayların dayandığı asıl unsurdur. Hikâyenin bütününde işlenen ve büyük oranda zıtlıklara dayalı sorun veya sorunlardır. Kahramanların karşıt tavırları, duruşları; birbiriyle zıtlık oluşturan mekânların yan yana, iç içe sergilenmesi, sunulan hayat biçiminin iki zıt yüzü çatışmayı oluşturan unsurlardır.

Metinden Örnek:

İç çözümleme

Açıklama: Kişinin duygu ve düşüncelerinin yazar / anlatıcı tarafından anlatılmasıdır. Anlatıcı devreden çıkmaz.


Metinden Örnek:

Geriye dönüş

Açıklama: Kronolojik biçimde gelişen olay örgüsünde geçmişe yönelik bilgi vermek amacıyla kullanılan anlatım tekniğidir. Zaman durdurularak geçmişteki zamana dönülür.

Metinden Örnek:

11. Sınıf Gizem Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 38

TÜM SAYFALARIN CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZZZ

11.Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları Sayfa Gizem Yayıncılık 2024-2025
11.Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları Sayfa Gizem Yayıncılık 2024-2025

11-sinif-edebiyat-ders-kitabi-cevaplari-gizem-yayincilik-sayfa-38


KİTAP CEVAPLARI,11.SINIF EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI GİZEM YAYINCILIK,11. SINIF EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI GİZEM YAYINCILIK SAYFA,


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk