sponsorlu reklam Admatic -sponsor

12.Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları Sayfa 15 Melis Yayıncılık 2024-2025

  12.SINIF EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI MELİS YAYINCILIK, 12. Sınıf EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI, 12.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI, KİTAP CEVAPLARI, 2024, 2025, 2026,


derskonum.com'un  ,değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.

 

Derskonum.com ailesi,  olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..

 

 Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için 12.SINIF Türk Dili ve Edebiyatı Kitap Cevapları MELİS Yayıncılık Sayfa 15     üzerine bir paylaşım yapacağız. 

 

İyi çalışmalar..

doğru konumderskonum

 

destek olmak için lütfen LİNK paylaşınız

 

CEVAPLAR AŞAĞIDA

 

Sizde eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

 

İyi çalışmalar..

doğru konum= derskonum


12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Melis Yayınları Sayfa 15

1. Kelimenin temel anlamından kopmadan edindiği yeni anlam olan “yan anlam” da kelimenin gerçek anlamıdır. Kelimenin gerçek anlamından tamamen koparak edindiği yeni ve geçici anlam “mecaz anlam”dır.

Soru: a) “Edebiyat – Felsefe İlişkisi Üzerine” adlı metinden gerçek, mecaz ve terim anlamlı kelimeler bulup bu kelimeleri aşağıdaki tabloya yazınız.

  • Cevap:

Gerçek Anlam

Temel Anlam

1. İnsan
2. Yazar
3. Sanat
4. Eser

Yan Anlam

1. Sınır
2. Kitle
3. Nokta
4. Kaynak

Mecaz Anlam

1. Beslenmek

2. Zemin
3. Sınırsızlık
4. Evreni Kuşatmak
5. İç içe olmak

Terim Anlam

1. Metafizik
2. Egzistansiyalizm
3. Romantizm
4. Realizm
5. Hümanizm


2. İşte bu gerçek; yani edebiyat sanatının insan merkezli muhteva alanının genişliği; hatta bir i anlamda sınırsızlığı, edebiyat-felsefe ilişkisini kaçınılmaz ve zarurî kılar. Çünkü insan, insanı kuşatan evren (metafizik evren de dâhil olmak üzere) ve insan-insan, insan-evren ilişkisi, doğrudan doğruya felsefenin de konusudur.

Soru: a) Bu parça aslına uygun olarak alınmıştır. Parçada görülen imla ve noktalama farklılıkları yazarın tercihi ya da dönemin özelliğidir. Bunları belirleyip düzeltiniz.

  • Cevap: İşte bu gerçek yani edebiyat sanatının insan merkezli muhteva alanının genişliği hatta bir anlamda sınırsızlığı, edebiyat-felsefe ilişkisini kaçınılmaz ve zarurî kılar. Çünkü insan, insanı kuşatan evren (metafizik evren de dâhil olmak üzere) ve insan-insan, insan-evren ilişkisi; doğrudan doğruya felsefenin de konusudur.

Soru: b) Bu parçada kullanılan noktanın ve virgülün kullanım amaçlarını belirleyiniz.

  • Cevap: Nokta anlamca tamamlanan cümlenin sonuna konmuş. Virgül uzun cümlelerde yüklemden uzak düşmüş özneden sonra konmuştur.

Soru:  Öğrenmeyi öğrenme; bireyin kendi öğrenme eylemini etkili zaman ve bilgi yönetimini de kapsayacak şekilde bireysel olarak veya grup hâlinde düzenleyebilmesi için öğrenmenin peşine düşmesi ve bu konuda ısrarcı olması yetkinliğidir. Bu yetkinlik, bireyin var olan imkânlarını tanıyarak başarılı bir öğrenme eylemi için zorluklarla başa çıkma yeteneğini kapsamaktadır. Yeni bilgi ve beceriler kazanmak, işlemek ve kendine uygulamak kadar rehberlik desteği aramak ve bundan yararlanmak anlamına da gelen öğrenmeyi öğrenme, bilgi ve becerilerinin ev, iş yeri, eğitim ve öğretim ortamı gibi çeşitli bağlamlarda kullanılması ve uygulanması için önceki öğrenme ve hayat tecrübelerine dayanılması yönünde öğrenilenleri harekete geçirir. “Edebiyat-Felsefe İlişkisi Üzerine” adlı metinde ifade edilenlerden yararlanarak öğrenmeyi öğrenme yetkinliğinin kazanılmasında edebiyat-felsefe ilişkisinin önemini belirleyiniz.

  • Cevap: Edebiyat, bireye empati ve derin anlama yeteneği kazandırırken, felsefe eleştirel düşünmeyi geliştirir. Bu iki disiplinin etkileşimi, bireyin öğrenme süreçlerini sorgulamasına ve bilgi edinme yollarını daha bilinçli bir şekilde yönetmesine olanak tanır. Böylece, öğrenmeyi öğrenme yetkinliği güçlenir ve birey zorluklarla daha etkili başa çıkar.

12. Sınıf Melis Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 15


12.sinif-edebiyat-ders-kitabi-cevaplari-sayfa-15-melis-yayinlari
12.Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları Melis Yayıncılık 2024-2025
12.Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları Melis Yayıncılık 2024-2025



Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk