sponsorlu reklam Admatic -sponsor

12.Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları Sayfa 16 Melis Yayıncılık 2024-2025

  12.SINIF EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI MELİS YAYINCILIK, 12. Sınıf EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI, 12.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI, KİTAP CEVAPLARI, 2024, 2025, 2026,


derskonum.com'un  ,değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.

 

Derskonum.com ailesi,  olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..

 

 Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için 12.SINIF Türk Dili ve Edebiyatı Kitap Cevapları MELİS Yayıncılık Sayfa 12     üzerine bir paylaşım yapacağız. 

 

İyi çalışmalar..

doğru konumderskonum

 

destek olmak için lütfen LİNK paylaşınız

 

CEVAPLAR AŞAĞIDA

 

Sizde eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

 

İyi çalışmalar..

doğru konum= derskonum


12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Melis Yayınları Sayfa 16

HAZIRLIK

(…)
Edebiyatı, doğa bilimlerinin yasalanyla, bir çeşit nedenselliğe dayandıran yani açıklayarak inceleyen Pozitivizm 19. yüzyılda gelişmiş ve sonra aşılmışken psikoloji bilimiyle edebiyatı birbirine yaklaştırma denemeleri 20. yüzyıl boyunca çeşitlemeler hâlinde süregelmiştir. Anlama ve açıklamanın birbirinden farklı olduğu, açıklamanın doğa bilimlerinde, anlamanın ise manevi bilimlerde söz konusu olabileceği edebiyat biliminin değişim-gelişim çizgisi içinde ortaya çıkmıştır. Edebiyata psikolojiyle yaklaşımda bir anlamda Pozitivizmle yeniden bağ kurulmuş olmaktadır.
(-)
Gürsel AYTAÇ, Genel Edebiyat Bilimi

Soru: 1) Bu parçaya göre psikoloji bilimiyle edebiyatı birbirine yaklaştırma denemelerinin nedeni ne olabilir? Açıklayınız.

  • Cevap: Nedeni; insan davranışlarını ve düşüncelerini daha iyi anlama isteği, edebî eserlerdeki karakterlerin ruh halleri ve psikolojik süreçlerinin daha derin bir şekilde incelenmesi düşüncesi olabilir.

Soru: 2) Bu parçaya göre “edebiyata psikolojiyle yaklaşımın sonucu ne olmuştur? Düşüncelerinizi ifade ediniz.

  • Cevap: Sonuçta edebî eserlerde insan davranışlarını ve ruh halini daha iyi anlama fırsatı doğmuş olmasıdır. Psikoloji, karakterlerin iç dünyasını derinlemesine incelemeye yardımcı olmuş, böylece edebî eserlerde insanların düşünce ve duyguları daha ayrıntılı ve gerçekçi bir şekilde ele alınmıştır.

12. Sınıf Melis Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 16


12.sinif-edebiyat-ders-kitabi-cevaplari-sayfa-16-melis-yayinlari
12.Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları Melis Yayıncılık 2024-2025
12.Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları Melis Yayıncılık 2024-2025



Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk