sponsorlu reklam Admatic -sponsor

12.Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları Sayfa 19 Melis Yayıncılık 2024-2025

  12.SINIF EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI MELİS YAYINCILIK, 12. Sınıf EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI, 12.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI, KİTAP CEVAPLARI, 2024, 2025, 2026,


derskonum.com'un  ,değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.

 

Derskonum.com ailesi,  olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..

 

 Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için 12.SINIF Türk Dili ve Edebiyatı Kitap Cevapları MELİS Yayıncılık Sayfa 19     üzerine bir paylaşım yapacağız. 

 

İyi çalışmalar..

doğru konumderskonum

 

destek olmak için lütfen LİNK paylaşınız

 

CEVAPLAR AŞAĞIDA

 

Sizde eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

 

İyi çalışmalar..

doğru konum= derskonum


12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Melis Yayınları Sayfa 19

1. İnsanoğlunun beyninin ve yüreğinin sesi olan edebiyatı, düşüncelerini anlatmak için kullanıyorlar.” Bu nedenle psikoloji ve edebiyatın, düşünüldüğünden daha çok birbirine yakın iki disiplin olduğu söylenebilir. Öyle ki Psikanalitik kuramının kurucusu Sigmund Freud’un (Sig- mond Froyd) çalışmalarını temellendirmede edebiyattan yararlandığı bilinmektedir.

Soru: a) Bu parçadaki mecaz anlamlı kelimeleri belirleyiniz.

  • Cevap: Parçada “ses, yakın, temel” kelimeleri mecaz anlamlıdır.

Soru: b) Belirlediğiniz bu kelimeleri farklı anlamlara gelecek şekilde cümlelerde kullanınız.

  • Cevap:

Ses: Bizim sesimizi duyurmanızı bekliyoruz.

Yakın: Güneşin doğmasına yakın şehirden çıktılar.

Temel: Sorunun temelinde iletişim kazaları yatıyor.

Soru: 2) Bununla birlikte, I. Dünya Savaşından sonra ortaya çıkan, daha çok resim ve edebiyat alanında pek çok sanatçıyı etkileyen Sürrealizm akımının da psikolojideki çalışmalardan etkilendiği bilinmektedir. Bu akım, Freud’un bilinçaltındaki duyguların rüyalarda ortaya çıktığına dair görüşü etkisinde gelişen bir akımdır. Metin, aslına uygun olarak alınmıştır. Bu parçadaki imla ve noktalama yanlışlarını belirleyiniz.


  • Cevap: “Bununla birlikte” ifadesinden sonra virgül kullanılmaz. “Sürrealizm” kelimesi küçük harfle başlar. “Savaşından” kelimesi “Savaşı’ndan” şeklinde yazılır.

SIRA SİZDE

Soru: 1) Aşağıdaki metni okuyup metinde kahramanın ruh hâlinin belirlenmesinde psikoloji biliminden ne şekilde yararlanıldığını belirleyiniz.

(…)
— Kızım, bana bir kahve yap, bu sabah süt içmeyeceğim.
Gülter odadan çıktı ve evin son bir iki günlük neşesi o anda tamamıyla mahvoldu.
Hiç konuşmadan kahvaltı ettiler. Faiz Bey’in de Neriman ’ın da renkleri uçmuştu. Birbirine belli etmeden bunu gördüler.
Daha genç olan kendini daha evvel topladı. Onda arzular var, onda yaşanacak seneler daha çok ve istikbalin vaatleri daha zengin. O daha kuvvetli, hattâ karşısındaki ihtiyarın bu küçük vicdan azabından nasıl istifade edebileceğini düşünecek kadar hain tasavvurlar beslemeye cür’et ediyordu. Bunun için, babasına karşı gücenmiş ve kederli görünmeye karar verdi. Bu taze ihtiras, gayesine doğru, dişi bir canavar çevikliğiyle atlarken ezeceği ihtiyar kalbe tamamıyla kayıtsızdı. Belki o an için.
Kahvaltısını yarıda bırakarak odasına çıktı. Kendine ait bir şeyi ezdiği için bu zaferin acı tortusunu da hissediyordu. Fakat omuzlarını silkti:
“Bu insanlar böyle işte, diye düşündü, anlamıyorlar, babalar bile anlamıyorlar, onlara böyle lazım…”
Peyami SAFA, Fatih-Harbiye

  • Cevap: Parçada babasının ve Neriman’ın birbirlerine soğuk davrandığı görülüyor. Sonra psikoloji biliminden yararlanılarak Neriman’ın ruh hali anlatılıyor. Babasından daha hırslı oluşu, babasının vicdan azabından yararlanacak kadar duygusuz oluşu ele alınıyor.

12. Sınıf Melis Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 19


12.sinif-edebiyat-ders-kitabi-cevaplari-sayfa-19-melis-yayinlari
12.Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları Melis Yayıncılık 2024-2025
12.Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları Melis Yayıncılık 2024-2025



Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk