sponsorlu reklam Admatic -sponsor

12.Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları Sayfa 24 Melis Yayıncılık 2024-2025

 12.SINIF EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI MELİS YAYINCILIK, 12. Sınıf EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI, 12.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI, KİTAP CEVAPLARI, 2024, 2025, 2026,


derskonum.com'un  ,değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.

 

Derskonum.com ailesi,  olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..

 

 Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için 12.SINIF Türk Dili ve Edebiyatı Kitap Cevapları MELİS Yayıncılık Sayfa 24     üzerine bir paylaşım yapacağız. 

 

İyi çalışmalar..

doğru konumderskonum

 

destek olmak için lütfen LİNK paylaşınız

 

CEVAPLAR AŞAĞIDA

 

Sizde eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

 

İyi çalışmalar..

doğru konum= derskonum


12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Melis Yayınları Sayfa 24

TÜRK DİLİNİN İLK SÖZLÜĞÜ DÎVÂNÜ LÜGÂTİT-TÜRK

Türk topluluklarının dili, edebiyatı, yaşayışı ve âdetleri üzerine yirmi yıla yakın malzeme topladıktan sonra Bağdat’a gelen Kâşgarlı, 1072 yılında yazmaya başladığı eserini 1074 yılında tamamlayarak Halife Muktedî Biemrillah ’a sunmuştur.
(…)
Dİvânü Lugâti’t-Türk, bütün Türk illerini ve dillerini kapsayan, bin yıl öncesinin Türk toplulukları hakkında önemli bilgiler içeren kaynak eserdir.
Türk yazı dillerinin, lehçelerinin ve ağızlarının dil özelliklerini belirleyen, dokuz bin civarındaki söz varlığını derleyerek bir araya getiren Kâşgarlı Mahmud Arapça kökenli dîvân sözünü ‘sözlük’ anlamında kullanmıştır.

Şükrü Hâluk AKALIN, Sözlüğün Tarihi

Soru: 1) Bu metne göre Kâşgarlı Mahmud “Dîvânu Lugâti’t-Türk” adlı eserini yazmadan Türk topluluklarının yaşadığı bütün şehirleri ve bölgeleri dolaşmıştır. Dîvânu Lugâti’t-Türk adlı sözlüğün önemini bu açıdan belirleyiniz.

  • Cevap: Eserin Türk topluluklarının yaşadığı yerleri dolaşarak hazırlanması dönemin Türkçesinde yaşayan kelimeleri en doğru ve en geniş şekilde aktarmasını sağlamıştır. Eserin gerçek bir araştırmaya dayandığını ve Türk dilinin yaşayan bir sözlüğü olduğunu gösterir.


12.sinif-edebiyat-ders-kitabi-cevaplari-sayfa-24-melis-yayinlari
12.Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları Melis Yayıncılık 2024-2025
12.Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları Melis Yayıncılık 2024-2025



Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk