sponsorlu reklam Admatic -sponsor

12.Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları Sayfa 28 Melis Yayıncılık 2024-2025

 12.SINIF EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI MELİS YAYINCILIK, 12. Sınıf EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI, 12.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI, KİTAP CEVAPLARI, 2024, 2025, 2026,


derskonum.com'un  ,değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.

 

Derskonum.com ailesi,  olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..

 

 Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için 12.SINIF Türk Dili ve Edebiyatı Kitap Cevapları MELİS Yayıncılık Sayfa 28     üzerine bir paylaşım yapacağız. 

 

İyi çalışmalar..

doğru konumderskonum

 

destek olmak için lütfen LİNK paylaşınız

 

CEVAPLAR AŞAĞIDA

 

Sizde eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

 

İyi çalışmalar..

doğru konum= derskonum


12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Melis Yayınları Sayfa 28

1. Türkçenin Arap dili karşısında zengin bir dil olduğunu örneklemek amacını güttüğü için sözlük düzeninde de Arapçanın morfolojik yapısının izlerini görmek mümkün diyebiliriz.

Soru: a) Bu parçadaki altı çizili kelimelerin hangi anlamda (gerçek, yan, mecaz, terim) kullanıldığını belirleyiniz.

  • Cevap:

gerçek, yan, mecaz, terim

  • Gerçek anlam: dil
  • Yan:
  • Mecaz: zengin, izler
  • Terim: sözlük, morfolojik,

Soru: b) Bu kelimeleri farklı anlamlara gelecek şekilde cümlelerde kullanınız.

  • Cevap:

farklı anlamlar

  • Dil: Bütün aile aynı sevgi dilini konuşuyor.
  • zengin: Ülkenin tarihî zenginliklerinin değerini bilmeliyiz.
  • sözlük: Onun sözlüğünde pes etmek yoktu.
  • morfolojik: Üniversiteden sonra morfolojik çalışmalara başladı.
  • izler: Yaşadığı olayın izlerini kolay kolay zihninden silemedi.

Soru: 2) Kamus-i Türkî’ye gelince: “Türk” adını taşıyan bu ilk sözlüğümüz 20. yüzyılın başında ya- yımlanıyor. “Ön söz”ü ise ayrı bir değer taşıyor. Hem Türkçe hem Türkçenin kolları hem de sözlük anlayışı bakımından. (…) Bu parçada tırnak işaretinin kullanım amacını belirleyiniz.

  • Cevap: Özel olarak vurgulanmak istenen sözler metindeki gibi tırnak içine alınır.

Soru: 3) “Ben bu kitabı hikmet, seci, atalar sözü, şiir, recez, nesir gibi şeylerle süsleyerek hece harfleri sırasınca tertip ettim” diyor ve kitabı sekiz bölümde topluyor: Metin aslına uygun olarak alınmıştır. Bu cümlede görülen noktalama eksikliğini gideriniz.

  • Cevap: Ettim kelimesiyle cümle bitmiştir. Nokta konmalıdır.

SIRA SİZDE

Soru: 1) Günümüz gençliğinin etkin bir biçimde sözlük ve imla kılavuzu kullanmasını sağlamak için neler yapılabilir? Tartışınız.

  • Cevap: Günümüzde gençlerin daha iyi sözlük ve imla kılavuzu kullanabilmesi için, bu kaynakların günlük yaşamlarına dâhil edilmesi önemli. Okullarda, öğretmenler eğlenceli ve yaratıcı etkinlikler düzenleyebilir; mesela yazım hatalarını düzeltme yarışmaları ya da kelime oyunları yapabilirler. Ayrıca, teknolojiyi kullanarak bu kılavuzların dijital ve mobil uygulamalarının tanıtımı yapılabilir. Bu sayede gençler, telefonlarından hızlıca sözlük ve imla kılavuzuna ulaşabilir. Sosyal medyada da doğru yazımın önemi vurgulanarak farkındalık artırılabilir.

Soru: 2) Dijital yetkinlik; iş, günlük hayat ve iletişim için bilgi iletişim teknolojilerinin güvenli ve eleştirel şekilde kullanılmasını gerekli kılar. Söz konusu yetkinlik, bilgiye erişim ve bilginin değerlendirilmesi, saklanması, üretimi, sunulması ve alışverişi için bilgisayarın kullanılması ayrıca genel ağ aracılığıyla ortak ağlara katılımın sağlanması ve iletişim kurulması gibi temel beceriler yoluyla desteklenmektedir. Türk Dil Kurumunun, yayınlarını genel ağ ortamına da aktarmasının bilginin paylaşımı açısından önemini, dijital yetkinlik çerçevesinde tartışınız.

  • Cevap: Türk Dil Kurumu’nun yayınlarını internete taşıması, dijital yetkinlik açısından gerçekten çok önemli. Çünkü artık insanlar bilgiye hızlıca internet üzerinden ulaşmak istiyor. TDK’nin sözlük ve imla kılavuzu gibi kaynaklarına çevrimiçi olarak kolayca erişebilmek, hem dilimizi doğru kullanmamızı sağlar hem de bilgiye ulaşmayı hızlandırır. Ayrıca, herkes bu bilgilere internet sayesinde her yerden erişip paylaşabilir.

12. Sınıf Melis Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 28 


12.sinif-edebiyat-ders-kitabi-cevaplari-sayfa-28-melis-yayinlari
12.Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları Melis Yayıncılık 2024-2025
12.Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları Melis Yayıncılık 2024-2025



Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk