sponsorlu reklam Admatic -sponsor

9.Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları MEB Sayfa 76 Yeni Kitap

 2024-2025 9.Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları MEB Yayınları, 9.Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları MEB Yayınları, KİTAP CEVAPLARI,9.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI MEB YAYINLARI,

derskonum.com'un  ,değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.

Derskonum.com ailesi,  olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..

 Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için 2024-2025 9.Sınıf Edebiyat Kitabı Yeni Müfredat Cevapları Sayfa 76   üzerine bir  paylaşım yapacağız. 

İyi çalışmalar..

doğru konumderskonum

destek olmak için lütfen LİNK paylaşınız

Sizde eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

İyi çalışmalar..

doğru konum= derskonum


9.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI MEB YAYINLARI 2024-2025

DEĞERLİ derskonum.com TAKİPÇİLERİ

YENİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILINDA DA BERABER OLACAĞIZ..

İLK DEFA OKUTULACAK OLAN BU MÜFREDATIN  KİTAP CEVAPLARI SİTEMİZDE YAYINLANACAKTIR..KİTAP CEVAPLARINI OKUL DERSLERİNE PARALEL ŞEKİLDE YAYINLAMAKTAYIZ.

EĞER ACİL DURUM VARSA YORUM KISMINA YAZINIZ 😁

9.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI DERSİ KİTAP CEVAPLARI MEB YAYINLARI

İYİ ÇALIŞMALAR

ü 
9.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI MEB YAYINLARI 2024-2025👇👇 
KİTABIN TÜM CEVAPLARI İÇİN TIKLAAAAA


..

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 76

Okuma Öncesi

Soru: 1) Okurun aynı edebî metinden farklı durum veya zamanlarda farklı anlamlar çıkarmasının gerekçeleri ne olabilir? Düşüncelerinizi söyleyiniz.

  • Cevap: Durum ve zamanın farklılaşması okuyucunun düşüncelerini değiştirebilir. Değişen zamanla beğenileri değişebilir. Okuduklarına farklı açılardan bakabilir. Bu gibi sebeplerden dolayı farklı anlamlar çıkarabilir.

Soru: a) Edebî metinlerde anlamın oluşumu ile ilgili çıkarımlarda bulununuz. Çıkarımlarınızı arkadaşlarınızla paylaşınız.

  • Cevap: Edebî metinlerde yazarın amacı, seçtiği tema ve edebî tür, bağlı bulunduğu toplumun değerleri, anlatıldığı durum anlamın oluşumu üzerinde etkilidir.

Soru: b) Çıkarımlarınızın ortak noktalarını söyleyiniz.

  • Cevap: Çıkarımlarımızın ortak noktası anlamı yazarın belirlemesidir.

Soru: a) Okuyacağınız hikâyenin başlığından ve görsellerinden hareketle hikâyenin içeriği hakkındaki tahminlerinizi yazınız.

  • Cevap:

Hikâyenin İçeriği Hakkındaki Tahminim: Denizcilikle ilgili tarihî bir hikâye okuyacağımızı tahmin ediyorum.

Hikâyenin İçeriği: Kırk yıl esir düşmüş bir Türk denizcisinin yeniden Türk gemileriyle karşılaşmasını anlatan tarihî bir hikâyedir.

Soru: b) Hikâyeyi okuduktan sonra hikâyenin içeriği hakkındaki bölümü doldurunuz. Tahminlerinizin hikâyenin içeriğiyle örtüşen yönlerini söyleyiniz.

  • Cevap: Hikâyenin denizcilikle ilgili olması, tarihî bir hikâye olması örtüşen bölümlerdir.

Soru: 4) İnsanı öteki canlılardan farklı ve ayrıcalıklı kılan temel özellikler; bilme, başarma ve öğrenme isteğidir. İnsanın bu özelliklere en hızlı, en ekonomik ve en etkili ulaşma aracı ise okumaktır. Çeşitli okuma stratejileri vardır. Sesli okumada göz ve bellek ilişkisiyle yazıya aktarılmış anlam, konuşma organlarıyla ifade edilir. Sesli okuma bireye ana dilin kurallarını, ses zenginliğini ve ahengini kazandırır. Bu okuma türünde gözün yanında kulak da etkin bir şekilde kullanıldığı için bireyin anlama düzeyi artar. Sesli okuma; seslerin doğru, pürüzsüz ve ahenkli söylenmesini, noktalama işaretlerinin yazarın belirlediği yerlerde doğru kullanılmasını, okurun sesini dinleyici kitlesine göre ayarlamasını, okurken metne uygun bir şekilde sesine ahenk katmasını sağlar. Sanat değeri taşıyan metinlerin yorumlanmasında da sesli okumadan yararlanılabilir. Bu tür okuma, dinleyenleri etkileyerek coşturur ve heyecanlandırır. Sessiz okuma, konuşma organlarını kullanmadan metnin anlamının göz ve zihin ilişkisi kurularak kavranmasıdır. Metnin anlamının sesli okumaya oranla daha hızlı kavranmasına yardımcı olur. Hızlı ve etkin okuma, sessiz okuma ile gerçekleştirilir. Sessiz okuma, sözcükleri mırıldanarak söylemek değildir; mırıldanmak bir kusurdur ve okuma hızını düşürür. Sizce aşağıda verilen metin türlerini nasıl okumak gerekir? Karşılarına yazınız.

  • Cevap:
  • Metnin Türü-------- Okuma Stratejisi
  • Şiir------- -------  SESLİ OKUMA
  • Roman------- ------- SESSİZ OKUMA
  • Masal------- -------   SESLİ OKUMA
  • Anı------- ------- SESSİZ OKUMA
  • Hikâye------- ------- SESSİZ OKUMA

9. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 76 


..

DİKKAAAATT:💥💣 

KİTABIN TÜM CEVAPLARI İÇİN TIKLAAAAA

9.Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları MEB Yeni Müfredat
9.Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları MEB Yeni Müfredat



9.sinif-edebiyat-ders-kitabi-cevaplari-meb-sayfa-76

DİKKAAAATT:💥💣 

KİTABIN TÜM CEVAPLARI İÇİN TIKLAAAAA


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk