sponsorlu reklam Admatic -sponsor

11.Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları Sayfa 44 Gizem Yayıncılık 2024-2025

 11.SINIF EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI GİZEM YAYINCILIK, 11. Sınıf EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI, 11.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI, KİTAP CEVAPLARI, 2024, 2025, 2026,


derskonum.com'un  ,değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.

 

Derskonum.com ailesi,  olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..

 

 Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için 11.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Kitap Cevapları GİZEM Yayıncılık Sayfa 44     üzerine bir paylaşım yapacağız. 

 

İyi çalışmalar..

doğru konumderskonum

 

destek olmak için lütfen LİNK paylaşınız

 

CEVAPLAR AŞAĞIDA

 

Sizde eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

 

İyi çalışmalar..

doğru konum= derskonum


destek olmak için lütfen paylaşınız

TÜM SAYFALARIN CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZZZ



11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Gizem Yayınları Sayfa 44

Soru: 5) Metinde zaman, kış mevsimi ve gece yarısı; mekân ise tramvay durağı, sokak olarak kurgulanmıştır. Kişilerin ruh hâlleri ile zaman ve mekân arasında nasıl bir ilişki vardır? Açıklayınız.

  • Cevap: Zaman çok soğuk bir kış günü olması ile yazarın yorgun, direnci düşük bir halde yatağını özlemesiyle ince kıyafetler içinde fakir ancak haksızlığa karşı kendini savunmak isteyen bir gençle karşılaşması metnin önemli bir noktasıdır.

Soru: 6) Metindeki anlatıcıyı ve bakış açısını tespit ediniz. Anlatıcı olayları yorumlamış mı? Nedenleriyle açıklayınız.

  • Cevap: Anlatıcı yazarın kendisi ve 1. tekil kişidir. Bakış açısı kahraman bakış açısıdır. Öykünün finalinde anlatıcı olayları yorumlamıştır.

Soru: 7) Okuduğunuz metinde iç konuşma, iç çözümleme ve diyalog anlatım tekniklerine örnekler bulunuz.

  • Cevap:

İç konuşma örneği: “Bari gideyim şu açık pastanede bir ıhlamur içeyim de sonra yatarım,” dedim.

İç çözümleme örneği: Kafamın içinde esrarengiz, büyülü, garip hikâyeler canlandı. Hatta daha ileriye giderek başka ve daha tuhaf şeyler düşündüm.

Diyalog örneği: — Ha! Bu akşam polisler geldiler. Sabahçı kahvelerinde yatmak yasakmış. Hepimizi çıkardılar. Biz de hep birlik olduk. Gidelim valiye çıkalım; uyandıralım, derdimizi anlatalım, dedik. İşte birtakımı şu yokuştan, birtakımı da arkadan geldiler. Demek görmedin ağabey?

— Görmedim — dedim — Nerelisin sen? Gözleri çakmak çakmaktı:

— Zonguldaklı bey ağabey.

Soru: 8) Bu metindeki güven duyma, doğru sözlü olma, merhametli olma ve tahammül etmeyle ilgili tutum ve davranışları gösteriniz.

  • Cevap: Yazarın sıcak yatağına gidip orada güven içinde uyuma isteği güven duyma, yazarın gencin haline üzülmesi merhametli olmaya, gencin zor şartlarda dahi hayata sarılması tahammül etmeye örnek olarak gösterilebilir.

Soru: 9) Durum hikâyesi, hayatın veya insan davranışlarının bir kesitini veren hikâye türüdür. Hikâyenin merkezi olay değil, olayın çevresindeki duygular ya da durumlardır. Psikolojik tahlillere sıklıkla yer verilir. Okurda bir izlenim oluşturma amaçlanır. Mekân betimlemelerinde derinliğe inilmez, kişiler idealize edilmeden verilir. Durum hikâyesinde serim bölümüne ihtiyaç duyulmadan doğrudan durum (kesit) verilir, sonuç (çözüm) bölümüne de yer verilmeden iletinin okur tarafından tamamlanması sağlanır. Birtakım İnsanlar ve Köpek adlı metinler üzerinden olay ve durum hikâyesini karşılaştırınız. Tespit ettiğiniz ortaklıkları ve farklılıkları aşağıdaki kutucuklara yazınız.

  • Cevap:

Ortaklıklar: İki hikâyede de kahramanlar yaşadıkları zorluklar, sahipsizlikleri açısından birbirine benziyor. İki öyküde de okuyucuyu zor şartlar üzerine düşünmeye itiyor.

Farklılıklar: Köpek öyküsünde kahramanların iki yıllık dostluklarını okuyoruz. Birtakım İnsanlar’da ise kısa bir an anlatılıyor. Birtakım İnsanlar hikâyesinde anlatıcının psikolojisi uzun uzun okuyoruz. Köpek hikâyesinde ise böyle bir durum yok. Köpek öyküsünün sonunda iki kahramanın birbirinden ayrıldığını okuyup öykünün sonunu biliyoruz. Birtakım İnsanlar hikâyesindeyse olayın sonunda işçilerin valiyle görüşüp görüşmediklerini, sorunlarını çözüp çözmediklerini bilmiyoruz.

11. Sınıf Gizem Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 44

.


TÜM SAYFALARIN CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZZZ

11.Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları Sayfa Gizem Yayıncılık 2024-2025
11.Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları Sayfa Gizem Yayıncılık 2024-2025

11-sinif-edebiyat-ders-kitabi-cevaplari-gizem-yayincilik-sayfa-44

KİTAP CEVAPLARI,11.SINIF EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI GİZEM YAYINCILIK,11. SINIF EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI GİZEM YAYINCILIK SAYFA,


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk