sponsorlu reklam Admatic -sponsor

11.Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları Sayfa 70 Gizem Yayıncılık 2024-2025

 11.SINIF EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI GİZEM YAYINCILIK, 11. Sınıf EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI, 11.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI, KİTAP CEVAPLARI, 2024, 2025, 2026,


derskonum.com'un  ,değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.

 

Derskonum.com ailesi,  olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..

 

 Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için 11.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Kitap Cevapları GİZEM Yayıncılık Sayfa 70     üzerine bir paylaşım yapacağız. 

 

İyi çalışmalar..

doğru konumderskonum

 

destek olmak için lütfen LİNK paylaşınız

 

CEVAPLAR AŞAĞIDA

 

Sizde eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

 

İyi çalışmalar..

doğru konum= derskonum


destek olmak için lütfen paylaşınız

TÜM SAYFALARIN CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZZZ


11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Gizem Yayınları Sayfa 70

Soru: 2) Bu ünitede okuduğunuz hikâyelerin kişileriyle ilgili yukarıdaki eşleştirmelerden hangisi yanlıştır?

A) I
B) II
C) III
D) IV
E) V

  • CevapC

Soru: 3) (I) Asıl adı Mehmet Raşit Öğütçü olan Orhan Kemal, 15 Eylül 1914’te Adana’nın Ceyhan İlçesinde doğar. (II) Babası dönemin önemli siyasi isimlerinden Abdülkadir Kemali Bey, siyasi nedenlerle 1931’de Suriye’ye yerleşmek zorunda kalınca Orhan Kemal ortaöğrenimini kendi isteğiyle yarıda bırakır ve Suriye’ye giderek bulaşıkçılık ve matbaa işçiliği yapmaya başlar. (III) Bu yıllarda ki birikimlerini ileriki yıllarda romanlarında, hikâyelerinde başarıyla kullanacaktır. (IV) Kısa bir süre sonra Türkiye’ye dönen yazar, 1935’de çırçır fabrikasında bir işçi olan Nuriye ile evlenir. (V) Orhan Kemal, 1938’in nisanında askerliğini yapmak üzere Niğde’ye gider ve askerlik onun hayatında bam başka bir sayfa açar. Bu parçada numaralanmış cümlelerin hangisinde yazım yanlışı yoktur?

A) I
B) II
C) III
D) IV
E) V

  • CevapB

Soru: 4) Sabahattin Kudret Aksal’ın hikâyelerinin büyük kısmında kahraman evden çıkar yürümeye başlar. Hikâyenin başlangıcı bu şekilde kurgulanır. Yürürken bir yandan da düşünür. Onda yürüyüş, düşünmenin, eşya veya çevre üzerinde dikkat geliştirmenin bir yöntemi olarak belirir. Kahraman bir yandan yürüyüp bir yandan düşünürken kalabalıklara karışılmama kalabalıklar ile kendi arasında hep bir fark hissedilir. Yürüyüş, Aksal’da dünyayı aşmanın, hayatın gerçeklerinden uzaklaşmanın, düşüncenin dünyasında var olmanın önemli araçlarından biri olur. Kuş Kafesine Yaldız başlıklı hikâyede kahraman insanlara “Dünyayı yavan, yaşamayı tatsız bulmaya başlayanlara benden küçücük bir öğüt: Boş lakırdılar çuvalı bir tanıdığın yanından, hafif de olsa şöyle kabaca ayrılıp gelişigüzel birkaç adım yürümenin tadını denesinler.” tavsiyesinde bulunur. Bu parçada numaralanmış virgüllerden hangilerinin kullanımı yanlıştır?

A) I ve II
B) II ve IV
C) II ve V
D) III ve V
E) IV ve V

  • CevapD

Soru: 5) Dereden tepeden uzun uzun konuştuk. Bu arada her gün sabahın beşinde çalar saatin sesiyle uyandığını, gaz ocağına çaydanlığı oturttuğunu, bulaşıkları yıkadığını, çarşıdan ekmek peynir aldığını, altıya doğru kardeşlerinin karnını doyurup pek pek altı buçukta omuz omuza işçi kalabalığıyla vapura binip yedide Köprü’ye geldiğini, yediyi çeyrek geçe de atölyede iş başı yaptığını öğrendim. Orhan Kemal’in Harika Çocuk hikâyesinden alınan bu parça için aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

A) İlahi bakış açısından yararlanılmıştır.
B) Öyküleyici anlatım biçiminin kimi özellikleri vardır.
C) Anlatımda ikilemelere yer verilmiştir.
D) Özetleme anlatım tekniği kullanılmıştır.
E) Anlatıcı birinci tekil kişidir.

  • CevapA

11. Sınıf Gizem Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 70

TÜM SAYFALARIN CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZZZ

11.Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları Sayfa Gizem Yayıncılık 2024-2025
11.Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları Sayfa Gizem Yayıncılık 2024-2025

11-sinif-edebiyat-ders-kitabi-cevaplari-gizem-yayincilik-sayfa-70


KİTAP CEVAPLARI,11.SINIF EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI GİZEM YAYINCILIK,11. SINIF EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI GİZEM YAYINCILIK SAYFA,


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk