11.SINIF EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI GİZEM YAYINCILIK, 11. Sınıf EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI, 11.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI, KİTAP CEVAPLARI, 2024, 2025, 2026,
derskonum.com'un ,değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.
Derskonum.com ailesi, olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..
Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için 11.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Kitap Cevapları GİZEM Yayıncılık Sayfa 72 üzerine bir paylaşım yapacağız.
İyi çalışmalar..
doğru konum= derskonum
destek olmak için lütfen LİNK paylaşınız
CEVAPLAR AŞAĞIDA
Sizde eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.
İyi çalışmalar..
doğru konum= derskonum
destek olmak için lütfen paylaşınız
TÜM SAYFALARIN CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZZZ
11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Gizem Yayınları Sayfa 72
Soru: 7) (I) Terbiye, insanda var olan ana unsuru, yine insanda var olan yan eğilimlerle besliyip yeni bir sistem meydana getirme sanatıdır. (II) Onun yerini alan eğitmek işi, daha çok içgüdülere göre bir uygunluk taşır, tıpkı talim yerine gelen öğretmek işindeki ister istemez otomotikleşen mekaniklikte olduğu gibi… (III) Benzer hareketlerin benzer tekrarlarıyla meydana gelen bir alışılmışlığın mekanikliği ile duygular ve şuurun dayanışmasından oluşmuş bir sanatı aynı düşünmek imkânı var mıdır? (IV) Bir papağana konuşmayı öğrettiğiniz yahut biraz yatgın bir hayvanı eğittiğinizde hitap ettiğiniz onların içgüdüleridir; bu içgüdü, onlara en çok öğrettikleriniz ölçüsünde bir tekrarlama gücü verir. (V) Halbu ki insan, içgüdüsüne önsezisini ve bilincini de katmıştır; sizden daha çok şey istemeye, size daha çok şey vermeye hazırdır. Bu parçada numaralanmış cümlelerin hangisinde yazım yanlışı yoktur?
A) I
B) II
C) III
D) IV
E) V
- Cevap: C
Soru: 8) Yazar, eserlerinde sürekli köylü ve işçiyi işler. Bunun en önemli nedeni yaşadığı ve tanık olduğu hayatın baş aktörlerini onların oluşturmasıdır. Diğeri ise ideolojisinden kaynaklı sınıfsal çatışmaların mihenk taşlarının bu kitlelerden oluşmasıdır. Toplumcu gerçekçi akımın temel unsuru olan “ezilen insan” ise hemen hemen bütün eserlerinin ana kahramanlarıdır. Kırsal kesimin ve taşranın bütün gerçekliğini eserlerine konu edinen yazar, Türkiye’nin tarihsel süreci ile modernleşme, tarımda makineleşme, kırsal alanda toprak ilişkileri, fabrikalaşma, kapitalizmin etkileri ve sömürü düzenini bütün çıplaklığı ve yazara yüklediği sorumlulukla kaleme almıştır. Tanık olduğu dönemi ve tanık olduğu insanları yazan —, tanık olmayı yeterli bulmamış; insanları anlama, yaşam mücadelelerine katkı sunmayı da ihmal etmemiş hatta bunu yazarın en büyük sorumluluğu olarak kabul etmiştir. Bu parçada boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilir?
A) Mustafa Necati Sepetçioğlu
B) Orhan Kemal
C) Sabahattin Kudret Aksal
D) Sait Faik Abasıyanık
E) Tarık Buğra
- Cevap: B
Soru: 9) Bahar gelmişti, aylardan marttı fakat ağaçlar hâlâ aralık ayındaki gibi soğuktan çatırdıyordu, öyle ki dilini dışarı çıkarsan ısırılmış gibi sızlardı. Dişi kurdun sağlığı zayıftı, evhamlıydı da; ufacık bir gürültü duymasın, titreyiverir, yokluğunda birinin gelip yavrularına zarar vermesinden korkardı. İnsan ve at izlerinin kokusu, ağaç kütükleri, odun yığınları ve gübrelenmiş yol korkuturdu onu; ağaçların arkasında, karanlıkta insanların durduğunu ve ormanın gerisinde bir yerde köpeklerin uluduğunu sanırdı. Artık genç değildi ve sezgileri zayıflamıştı, öyle ki tilki izini köpek iziyle karıştırabiliyor hatta bazen sezgilerinde yanılarak yolunu kaybedebiliyordu oysa gençliğinde hiç gelmezdi başına bu. Sağlığı kötü olduğundan buzağı ve büyük koyun avlayamıyordu eskisi gibi, at ve tayların da çok uzağından geçip gidiyordu. Bir tek leşle besleniyor, taze etin yüzünü ise pek seyrek görebiliyordu ancak bahar geldiğinde rast geldiği tavşan yavrularını kapıyor ya da köylülerin ahırlarına sokulup kuzularını çalıyordu. Çehov’un Beyaz Alın adlı hikâyesinden alınan bu parçadan aşağıdakilerden hangisine ulaşılamaz?
A) Geriye dönüş anlatım tekniğine
B) Zamanla ilgili ayrıntılara
C) Birden fazla çatışmaya
D) Kahraman bakış açısına
E) Olay örgüsüne
- Cevap: D
11. Sınıf Gizem Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 72
.
TÜM SAYFALARIN CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZZZ
11.Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları Sayfa Gizem Yayıncılık 2024-2025 |
11-sinif-edebiyat-ders-kitabi-cevaplari-gizem-yayincilik-sayfa-72
KİTAP CEVAPLARI,11.SINIF EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI GİZEM YAYINCILIK,11. SINIF EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI GİZEM YAYINCILIK SAYFA,