sponsorlu reklam Admatic -sponsor

11.Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları Sayfa 74 Gizem Yayıncılık 2024-2025

 11.SINIF EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI GİZEM YAYINCILIK, 11. Sınıf EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI, 11.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI, KİTAP CEVAPLARI, 2024, 2025, 2026,


derskonum.com'un  ,değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.

 

Derskonum.com ailesi,  olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..

 

 Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için 11.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Kitap Cevapları GİZEM Yayıncılık Sayfa 74     üzerine bir paylaşım yapacağız. 

 

İyi çalışmalar..

doğru konumderskonum

 

destek olmak için lütfen LİNK paylaşınız

 

CEVAPLAR AŞAĞIDA

 

Sizde eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

 

İyi çalışmalar..

doğru konum= derskonum


destek olmak için lütfen paylaşınız

TÜM SAYFALARIN CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZZZ


11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Gizem Yayınları Sayfa 74

Soru: E) Aşağıdaki bulmacayı çözünüz. Bulmacayı çözerken bu ünitede verilen bilgilerden ve TDK’nin sözlüklerinden yararlanınız.

  • Cevap:

Soldan sağa:

1. Efendilik Savaşı adlı eseri yazan, toplumcu gerçekçi eğilimle eser veren Cumhuriyet Dönemi yazarımız. (FAKİR BAYKURT)
2. Bir şeyin nitelik veya nicelik bakımından değeri olma durumu, ehemmiyet. – Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından tasarlanan çevrim içi sosyal eğitim platformunun kısaltması. (ÖNEM – EBA)
3. Dikkati çekmek, uyarmak için kullanılan bir ünlem. – Süsü, gösterişi olmayan, yalın, gösterişsiz. (HA – SADE)
4. Olay, hadise. – Refik Halid Karay’ın bilinen bir hikâyesi. (VAKA – ESKİCİ)
5. Dedelerden ve büyükbabalardan her biri. – Yabancı şeylerden arınmış, katışıksız, saf. – Islandığı zaman kolayca biçimlendirilebilen yumuşak ve yağlı toprak. (ATA – ARI – KİL)
6. Türkçede yardımcı ünsüz almış üçüncü tekil kişi iyelik eki. – “Sır” kelimesinin ünsüz harfleri. – Cümlede oluş, iş ve hareket bildiren öge. (SI – SR – YÜKLEM)
7. Yapma, yerine getirme, bir işi yürütme. – “Amaç” kelimesinin eş anlamlısı. – Ekmek Kavgası adlı eseri yazan sanatçının mahlasının ikinci kelimesinin ilk hecesi. (İCRA – GAYE – KE)
8. Haftanın ikinci gününü karşılayan kelimenin ikinci hecesi. – Yeniden, bir daha, tekrar anlamındaki kelime. (LI – GENE)
9. Bu ünitede okuduğunuz, Antakya’da geçen hikâyenin adı. – Bir konuda birinin inanmasını sağlama, inandırma, kandırma. (HACI – İKNA)
10. Koyun, köpek, at vb. hayvanların veya insanların derisinde asalak olarak yaşayan, bulaşıcı hastalıklara neden olan böceklerin genel adı, sakırga. – Bir gazete veya derginin günlük yayımından ayrı ve ücretsiz olarak verdiği parça, ilave. – İlham kelimesinin eş anlamlısı. (KENE – EK – ESİN)
11. Bir şeyi parlatmak için kullanılan kimyasal bileşik. 12. Abdülrezzak Efendi adlı hikâye kitabının yazarının soyadı. (SEPETÇİOĞLU)


Yukarıdan aşağı:

1. Sıcak veya soğuk hava üfleyen bir aletle saçı kurutup biçim vererek taramayı karşılayan kelimenin ilk iki harfi. – Vesayet. (FÖ – VASİLİK)
2. Öyküleyici metinleri okuyucu / dinleyici durumundaki bizlere anlatan varlık. – Kraliçe. (ANLATICI – ECE)
3. Türk alfabesinin on dördüncü harfinin adı. – “lem” hecesine eklenince yazı yazma aracını karşılayan kelimeyi oluşturacak ilk hece. – Tavuk kümesi anlamına gelen kelimenin tersten yazımı. (KE – KA – PİN)
4. Yazım kelimesinin eş anlamlısı olan kelime. – Gazete, dergi vb. süreli yayınların bir bütün oluşturan, değişik tarih, numara taşıyan baskılarından her biri için kullanılan kelimenin ilk iki harfi. – Melih Cevdet Anday’ın “O gün gelsin, neşemiz tazelensin de gör / Dünyayı hele sen bir barış olsun da gör” dizelerinde “özellikle” anlamına gelen kelime. (İMLA – SA – HELE)
5.”… dünyası değil kâr dünyası.” atasözünün ilk kelimesi. – Galyum elementinin simgesi. – Satrançta, her yönde siyahtan beyaza ve beyazdan siyaha bir hane atlayarak L biçiminde hareket eden taş. (AR – GA – AT)
6. Sıvıları muhafaza etmek için kullanılan; cam, porselen veya plastikten yapılmış, silindir şeklinde bir kap. – Genellikle saat 22.00’den itibaren gün ağarıncaya kadar geçen süre, tün. (BEHER – GECE)
7. Bu ünitede okuduğunuz Birtakım İnsanlar adlı hikâyenin yazarının soyadı. (ABASIYANIK)
8. “Ey, hey” anlamlarında bir seslenme sözü. – Herhangi bir topluluğu oluşturan bireylerden her biri, aza. (YA – ÜYE)
9. Madenî para. – Sırasıyla “mine” kelimesinin ünlüleri. (SİKKE – İE)
10. Hemen yapılması gereken, ivedi. – Gazoz Ağacı adlı kitabın yazarının soyadı. (ACİL – AKSAL)
11. İstek, talep. – Nikel elementinin simgesi. (DİLEK – Nİ)
12. Anlatmaya bağlı edebî metinlerde ele alınan olayın geçtiği yeri karşılayan terim. (MEKAN)

TÜM SAYFALARIN CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZZZ

11.Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları Sayfa Gizem Yayıncılık 2024-2025
11.Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları Sayfa Gizem Yayıncılık 2024-2025

11-sinif-edebiyat-ders-kitabi-cevaplari-gizem-yayincilik-sayfa-74


KİTAP CEVAPLARI,11.SINIF EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI GİZEM YAYINCILIK,11. SINIF EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI GİZEM YAYINCILIK SAYFA,


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk