sponsorlu reklam Admatic -sponsor

12.Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları Sayfa 50 Melis Yayıncılık 2024-2025

 12.SINIF EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI MELİS YAYINCILIK, 12. Sınıf EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI, 12.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI, KİTAP CEVAPLARI, 2024, 2025, 2026,


derskonum.com'un  ,değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.

 

Derskonum.com ailesi,  olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..

 

 Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için 12.SINIF Türk Dili ve Edebiyatı Kitap Cevapları MELİS Yayıncılık Sayfa 50     üzerine bir paylaşım yapacağız. 

 

İyi çalışmalar..

doğru konumderskonum

 

destek olmak için lütfen LİNK paylaşınız

 

CEVAPLAR AŞAĞIDA

 

Sizde eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

 

İyi çalışmalar..

doğru konum= derskonum

KİTABIN TÜM CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ


12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Melis Yayınları Sayfa 50

HAZIRLIK

Oda dekorunun ve yalnız bir insanın içinde bulunduğu durumun sahnelenmesiyle başlayan “Yeniden Bahar Olsa’’ adlı hikâyede mevcut anlatı zamanı bir saat kadar kısa bir süredir. Ancak hikâye içinde sürekli geriye kırılmaların varlığından dolayı on yedi senelik uzunca bir zaman dilimi de hikâye içine sığdırılmıştır. Hikâyede içinde bulunduğu andan kopan anlatı temel şahsı sürekli geçmiş zaman ile şimdiki zaman arasında gidip gelir. Aslında bu durum insanın sistemli zihin yapısı düşünüldüğünde oldukça tabiîdir.

İlknur AY, Sevinç Çokum’un “Yeniden Bahar Olsa” Hikâyesinde Zaman Kurgusu

Soru: 1) Bu parçada tanıtılan hikâyeden yola çıkarak zaman kurgusunun hikâye türü için önemini belirleyiniz.

  • Cevap: Hikâye türünde zaman, olayların sıralamasını ve karakterlerin gelişimini anlamak için önemlidir. Zaman, hikâyenin akışını belirler ve karakterlerin yaşadığı değişimleri ve olayları derinden etkiler.

Soru: 2) “eba” adresinden “Yeniden Bahar Olsa” adlı hikâyeyi dinleyiniz.

  • Cevap:

Yeniden Bahar Olsa hikayesi, Sevinç Çokum’un bir yaşlı kadının yalnızlığını ve geçmişe duyduğu özlemi anlatan etkileyici bir öyküsüdür. Hikaye, yaşlı kadının geçmişteki mutlu anıları ile günümüzdeki yalnızlığı arasında gidip gelmesi üzerine kurgulanmıştır. Kocası ve oğlunu kaybetmiş olan bu kadın, pencereden dışarıyı izlerken komşusu Selma’nın doğuma yaklaştığını fark eder ve bu durum ona kendi oğlunun doğumunu hatırlatır. Geçmişe dalan kadın, oğlunun doğumu ve ölümünü, kocasının vefatını düşünerek hüzünlenir.

Hikayenin Özeti:

Hikayede adı verilmeyen yaşlı kadın, yalnız bir hayat sürmektedir. Kocası ve oğlunun ölümünden sonra tek başına kalmış, zamanını genellikle pencereden dışarıyı izleyerek geçirmektedir. Bir gün, hamile olan komşusu Selma’nın sesini duyar ve onun doğum zamanının yaklaştığını fark eder. Bu olay, yaşlı kadını kendi oğlunun doğumuna götürür. Hikaye boyunca kadın, oğlunun doğumunu ve ölümünü, kocasının ölümünü hatırlayarak derin bir hüzün yaşar. Sonunda Selma’nın bebeği doğar ve bu yeni hayat yaşlı kadının hüzünlü anıları arasında bir umut ışığı gibi belirir.

12. Sınıf Melis Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 50 

12.sinif-edebiyat-ders-kitabi-cevaplari-sayfa-50-melis-yayinlari

KİTABIN TÜM CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ
12.Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları Melis Yayıncılık 2024-2025
12.Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları Melis Yayıncılık 2024-2025


KİTABIN TÜM CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk