sponsorlu reklam Admatic -sponsor

Hacı Hikayesi teması, konusu, iletisi, anlatıcı, zaman, mekan bakış açısı tahlili

Mustafa Necati Sepetçioğlu Hacı Hikayesi, Hacı Hikayesi teması, Hacı Hikayesi konusu, Hacı Hikayesi iletisi, anlatıcı, zaman, mekan bakış açısı tahlili, İncelemesi, Mustafa Necati Sepetçioğlu Hacı Hikayesi, Hacı Hikayesi teması, Hacı Hikayesi konusu, HİKAYE TAHLİL, HACI HİKAYESİ TAHLİLİ,
derskonum.com'un  değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.
 
Derskonum.com ailesi  olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..
 
Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için Hacı Hikayesi teması, konusu, iletisi, anlatıcı, zaman, mekan bakış açısı tahlili üzerine bir paylaşım yapacağız. 
 
İyi çalışmalar..

doğru konum= derskonum

destek olmak için lütfen LİNK paylaşınız


Hacı Hikayesi Özeti, Konusu, Teması, Kahramanları, Zaman, Mekan Tahlili İncelemesi 
.

.
Hacı Sıkıntısı Hikayesi Yazarı:  
  • Mustafa Necati Sepetçioğlu


Hacı Hikayesi Yazarının Bağlı Olduğu Hikaye Eğilimi: 
  • Milli - Dini Duyarlılıkla yazılan hikaye anlayışı


Hacı Hikayesi Özeti:
  • Anlatıcı olan kişi, yani yazar bir yolculuktan sonra Antakya'ya gelmiştir. İnince bir çocuktan gazete alır. Çocuğun adı Hacı'dır. Hacı Türkçeyi zor kullanan muhtemelen Arap bir çocuktur. Yazar gazeteyi alırken fazla para verir. Para üstü kalır. Para üstü kalınca yazar almak istemez ve Hacı'ya vermek ister. Çocukta karşılıksız verilen ve sadaka gibi acıyarak verilen bu parayı kabul etmez başka gazete de vermek ister. Yazar gazete almayacağını söyler. Bunun üstüne Hacı bu parayı kabul edemeyeceğini söyleyerek sinirlenir. Şoför olan Sami'ye eve bırakılma karşılığında parayı alabileceğini söyler. Bunun üstüne yazar, Sami ve Hacı giderler. Hacı'yı eve bırakırlar. Hacı ve ailesi yazar ve Sami'yi eve davet eder. Misafirperverliklerini gören yazar mest olur. 


Hacı Hikayesi  Teması, Konusu : 
  • merhamet, sevgi ve misafirperverlik


Hacı Hikayesi  Kahraman: 
  • Kahraman anlatıcı yani yazar
  • Gazete satan çocuk Hacı
  • şoför Sami


Hacı Hikayesi  Zaman: 
  • Hikayede belli bir zaman yok

Hacı  Hikayesi  Mekan: 
  • Antakya, Hatay


Hacı Hikayesi Anlatıcı: 
  • Hikaye 1. Kişi ağzından anlatılmaktadır


Hacı Hikayesi Bakış Açısı:  
  • Kahraman bakış açısıyla yazılmıştır.



Hacı Hikayesi Yazarı Hakkında Bilgi:

Mustafa Necati Sepetçioğlu
Cumhuriyet Dönemi sanatçılarındandır. Edebiyatımızda tarih konulu roman yazarları arasında öncüdür. Türk gençliğine millî bilinci kazandırmayı amaçlamıştır. Türk edebiyatındaki yerini popüler nitelikli tarihî romanlarıyla edinmiştir. Türkçenin cümle yapısını bozmamaya çalışmış ve özellikle yakından bildiği Zile ağzının kelimelerini eserlerinin tarihî atmosferini oluşturmakta kullanmıştır. Hikâyelerinde daha çok yalnızlık, özlem, ayrılık, dostluk gibi temaları nesnelerden ve mekânlardan yararlanarak anlatmıştır. Hikâyelerinde bir sosyal meseleyle ya da açık mesajı olan bir konuyla karşılaşılmaz.

Yazarın bazı eserleri şunlardır:
Abdürrezzak Efendi, Menevşeler Ölmemeli (hikâye); Kilit, Anahtar, Kapı, Konak, Çatı, Üçler Yediler Kırklar, Bu Atlı Geçide Gider, Geçitteki Ülke, Karanlıkta Mum Işığı (roman);


Çardaklı Bakıcı, Köprü, Son Bloklar, Büyük Otmarlar, Her Bizans’a Bir Fatih, Yunus Emre (oyun);


Yaratılış ve Türeyiş Türk Destanı, Türk-İslam Efsaneleri, Türk Destanları, Dede Korkut (araştırma-inceleme).

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk