12.SINIF EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI MELİS YAYINCILIK, 12. Sınıf EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI, 12.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI, KİTAP CEVAPLARI, 2024, 2025, 2026,
derskonum.com'un ,değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.
Derskonum.com ailesi, olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..
Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için 12.SINIF Türk Dili ve Edebiyatı Kitap Cevapları MELİS Yayıncılık Sayfa 110 üzerine bir paylaşım yapacağız.
İyi çalışmalar..
doğru konum= derskonum
destek olmak için lütfen LİNK paylaşınız
CEVAPLAR AŞAĞIDA
Sizde eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.
İyi çalışmalar..
doğru konum= derskonum
KİTABIN TÜM CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ
12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Melis Yayınları Sayfa 110
HAZIRLIK
(…)
Bu şiirin “yeni gerçekçilik” olduğunu ileri sürenler oldu. Sezai Karakoç (1933-2021) “Dişimizin Zarı” adlı yazısında (Pazar Postası, 29 Haziran 1958) bunu şöyle açıklıyordu: “Lâleli’den dünyaya doğru giden bir tramvaydayız. İşte Yeni Şiir’i özetleyen bir mısra Bu artık klasik şiirin yolculuğuna benzemiyor. Klasik şair azgın bir davetle “neredeyse toprağın sonu’na gider: Uçmak kayıp gitmek, kaçıp dönmemek, şartıyla. Orhan Veli akımında ise insan Lâleli’den çıkar bir yolculuğa ve tramvaya atlar. Ama mutlaka Sirkeci’ye gider. Yeni gerçekçi akımında ise (çünkü bence yeni akım, bir çeşit neo-realist akımdır) Lâleli’den çıkar yolculuğa tramvayla, ama dünyaya gider. Ben’in en küçük davranışı bile büyük bir haber gibidir. Yaşama vardır ve önemlidir. Ama bir haber olarak neyin haberi? Bunu şair de bilmez. Orhan Veli akımı günlük çırpınışların şiiriydi bu şiir ise yaşamayı, gerçek yaşamayı cevheriyle görmeye yakalamaya çalışıyor.”
İnci ENGİNÜN, Türk Dili, Türk Şiiri Özel Sayısı IV
Soru: 1) Bu parçadan yola çıkarak Garip ve İkinci Yeni şiirleri ile ilgili neler söyleyebilirsiniz? Düşüncelerinizi ifade ediniz.
- Cevap: Garip Şiirleri günlük yaşamın basit detaylarına odaklanır ve anlaşılır bir dil kullanır, klasik ölçü ve uyak içermez. İkinci Yeni Şiirleri ise, daha derin ve soyut gerçekliklere yönelir, sürrealist imgeler kullanarak günlük yaşamın ötesine geçer. Garip şiirleri sade ve doğrudan bir anlatım sunarken İkinci Yeni şiirleri karmaşık ve soyut bir dil kullanır..
- Cevap:
SEVDA BİR ATEŞ BULDU SENDE…
Sevda bir ateş buldu sende, eğilip öptü seni
Artık kimse denizi bilmiyor.
Dirseklerini masaya koyuşundan belli
Gelip geçen bir günü bitirmek istemediğini
Sevda bir umut buldu sende.
Ey bir yolcu listesinde bir ölüyü arayan
Artık kimse gözlerini bilmiyor.
Şunu imzala
Bir mektup, bir telgraf alındısı değil
Unutulmuş bir sevdadır kapısını çalan
Ve sevimsiz bir terlik gibi duran odan
Kimse artık bir şey giymek istemiyor.
Sonra bir pencereden kendine
Ayışığı gibi vuran sen
Ne sana na başkasına benziyor.
Ve işte bir dip balığı su boşluğunda
Çırparaktan yüzgeçlerini
Hiç kimseye uymayan bir mevsim öneriyor
Edip Cansever
12. Sınıf Melis Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 110
12.Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları Melis Yayıncılık 2024-2025 |
KİTABIN TÜM CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ